Српски Покрет Двери - Лого

Двери Нови Сад: Усвајање ГУП је само фарса за оно што је СНС већ унапред договорио са инвеститорима

Господине Вучевићу, градоначелниче Новог Сада, ако нисте поносни што је ГУП (Генерални урбанистички план) постао национална тема, онда сте требали пре тога да разговарате са грађанима Новог Сада и да покушате да га као Новосађанин погледате из те перспективе, а не само као следбеник СНС.

    Наравно, јасно је да ће сутрашња седница око усвајања ГУП већ имати унапред познат исход, јер имате апсолутну већину у Скупштини града, али дегутантно је што се сад позивате на струку. Струка је очигледно давно нестала под налетом страначких и нестручних послушника.

Нови Сад су архитектонски почеле да уназађују странке пре доласка СНС-а на власт, али је доласком СНС „српска Атина“ претворена у власништво инвеститора са којима СНС има одличне приватне односе. Град наравно мора да се развија и гради, користећи све бенефите модерног начина живота, али и поштујући културно-историјско, архитектонско и еколошко наслеђе.

Апсолутно се противимо оваквом ГУП-у, начину његовог доношења, неузимању у обзир мишљења грађана који пуне буџет града и апсолутном подилажењу жељама инвеститора. Можда још нећете градити „Нови Сад на води“, како сте изјавили, али овим ГУП-ом сте направили отворен пролаз за инвеститоре и потпуну бетонизацију града, што је довољан разлог да Вам ништа не верујемо. Власт у Новом Саду је показала да је једина истина да ће градње бити све више, да ће зеленила бити све мање, да ће загушења у саобраћају бити све већа, а живот у граду све тежи!

Двери Нови Сад подржавају све грађанске протесте у Новом Саду који се супротстављају таквом Генералном урбанистичком плану и визији коју сте договорили са струком која ради за искључиво за интересе СНС!

ГрО Двери Нови Сад

 

*Извор фотографије: 021.рс
Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: