Српски Покрет Двери - Лого
Search

Двери Нови Сад: Вучић обмањује јавност, никада нисмо били против изградње цркве на Лиману

Поводом гостовања председника Србије Александа Вучића 22. марта на ТВ Прва, када је изјавио да се Српски покрет Двери противи изградњи цркве на Лиману 1 у Новом Саду а која ће бити посвећена Мученицима бачким, истичемо да је та изјава потпуна неистинита и бесмислена. 

     Наиме, Двери су у Новом Саду већ годинама редовно присутне на комеморацијама жртвама геноцидног злочина, који су мађарски фашисти починили над Србима, Јеврејима и Ромима, а од старта смо се залагали да се, ради историјског памћења, у близини места масакра подигне меморијални центар.

У саопштењу од 7. марта, које су пренели и медији, оштро смо осудили физички напад на свештеника СПЦ, који је био последица узаврелих страсти. Српски покрет Двери је тада у саопштењу позвао да се страсти смире и указао да је подизање православне цркве у близини овог гнусног злочина из 1942. године, чијим жртвама је комунистичка власт тек 60-их година подигла споменик и то далеко од места страдања, мала жртва зелене површине и оних грађана који ту станују, наспрам жртве хиљада оних који су тих дана нестали у леденим таласима Дунава.

Што се тиче сатанизације Двери од стране представника власти и нашег константног помињања у неистинама, на то смо већ навикли. Ипак, председник Републике би, пре него што изађе са оваквим оптужбама према једном покрету који баштини хришћанску традицију, требао да прво провери информације које му из Новог Сада достављају они који су оптерећени корупцијом и везама са криминалцима и који на овај начин потпирују нетрпељивост и обмањују јавност.

ГрО Двери Нови Сад 

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: