Српски Покрет Двери - Лого

Двери Нови Сад: Захтевамо одговорност због катастрофално изведених радова на становима за расељена лица

Градски избори у Новом Саду 2020. године су давно прошли, као и сликање у предизборној кампањи на којима градоначелник обелодањује завршетак изградње станова за избегла и расељена лица у насељу Ветерник код Футога. Након деценија мука кроз које су многа избегла лица са породицама прошла, коначно је одређен број корисника 2020. године добио кључеве станова и уселио се у њих.

     Међутим, ту њихове муке нису завршене. По писању медија (Радио 021), галиматијас око рангирања на листама, веома сумњива решења око доделе кључева појединим корисницима и на крају катастрофално лош квалитет извођачких радова „Ино Бачке“, бацају огромну сумњу у регуларност целокупног процеса.

Нови станови се буквално распадају, а корисници се, иако у гарантном року пријављују неисправност, од стране градске управе преусмеравају ка извођачу радова, који наравно не реагује на притужбе. Град који је закуподавац и фактички власник ових станова финансираних од стране ЕУ, сада се прави невешт и бежи од одговорности за веома лош квалитет радова инвеститора кога је он изабрао. Када вам пуцају зидови, прегоревају утикачи, расушује се столарија – то није текуће одржавање станова на које кориснике подсећа у одговору градска управа. Градска власт СНС је очигледно због предизборне кампање брже боље уселила избеглице из Хрватске и БиХ у зграду која није добила техничку дозволу и сад не зна како да се из тога извуче, а да не увреди једног од својих омиљених инвеститора.

Постављамо питање – да ли су избеглице опет грађани другог реда и то сад у Србији, али и да ли су их сви који су добили станове на коришћење добили по правном основу па многи зато и ћуте на ове лоше услове становања?

Позивамо надлежне, градску управу и градоначелника Милоша Вучевића лично да хитно, пре него неко настрада због лоше изведених радова, реше сва спорна питања око техничке неисправности ових станова. Такође, захтевамо од градоначелника да обиђе станове и директно од станара чује у каквим условима живе и преузме одговорност за катастрофално лоше извођачке радове инвеститора кога су они изабрали. На крају, све ово показује колико нестручност, бахатост, корупција и лоповлук харају у самом врху власти у Новом Саду.

ГрО Двери Нови Сад

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: