Српски Покрет Двери - Лого
Search

Двери Нови Сад: Захтевамо одговорност због катастрофално изведених радова на становима за расељена лица

Градски избори у Новом Саду 2020. године су давно прошли, као и сликање у предизборној кампањи на којима градоначелник обелодањује завршетак изградње станова за избегла и расељена лица у насељу Ветерник код Футога. Након деценија мука кроз које су многа избегла лица са породицама прошла, коначно је одређен број корисника 2020. године добио кључеве станова и уселио се у њих.

     Међутим, ту њихове муке нису завршене. По писању медија (Радио 021), галиматијас око рангирања на листама, веома сумњива решења око доделе кључева појединим корисницима и на крају катастрофално лош квалитет извођачких радова „Ино Бачке“, бацају огромну сумњу у регуларност целокупног процеса.

Нови станови се буквално распадају, а корисници се, иако у гарантном року пријављују неисправност, од стране градске управе преусмеравају ка извођачу радова, који наравно не реагује на притужбе. Град који је закуподавац и фактички власник ових станова финансираних од стране ЕУ, сада се прави невешт и бежи од одговорности за веома лош квалитет радова инвеститора кога је он изабрао. Када вам пуцају зидови, прегоревају утикачи, расушује се столарија – то није текуће одржавање станова на које кориснике подсећа у одговору градска управа. Градска власт СНС је очигледно због предизборне кампање брже боље уселила избеглице из Хрватске и БиХ у зграду која није добила техничку дозволу и сад не зна како да се из тога извуче, а да не увреди једног од својих омиљених инвеститора.

Постављамо питање – да ли су избеглице опет грађани другог реда и то сад у Србији, али и да ли су их сви који су добили станове на коришћење добили по правном основу па многи зато и ћуте на ове лоше услове становања?

Позивамо надлежне, градску управу и градоначелника Милоша Вучевића лично да хитно, пре него неко настрада због лоше изведених радова, реше сва спорна питања око техничке неисправности ових станова. Такође, захтевамо од градоначелника да обиђе станове и директно од станара чује у каквим условима живе и преузме одговорност за катастрофално лоше извођачке радове инвеститора кога су они изабрали. На крају, све ово показује колико нестручност, бахатост, корупција и лоповлук харају у самом врху власти у Новом Саду.

ГрО Двери Нови Сад

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: