Српски Покрет Двери - Лого

Двери Нови Сад: Зашто градоначелник не види колапс саобраћаја у Новом Саду?

У свим европским градовима се за радове на великим саобраћајницама користе ноћ или недеља када има најмање возила на улицама. Нажалост, у Новом Саду није тако, јер ова власт очигледно мисли да има све време овог света.

    Наиме, управо недеља, а поготово онда када је лоше време и када већина грађана остаје у својим кућама, није искоришћена да се радови на Футошком путу и прилазима ка њему са Булевара ослобођења и Булевара Европе заврше и спречи даљи саобраћајни колапс. Муке возача, али и свих грађана који на посао морају аутобусом тако ће се и поред претходне две недеље очигледно наставити. За овакву бахатост и неспособност у организацији посла мораће неко да одговара.

Власт СНС-а вероватно мисли да ће се, када се радови заврше, дичити завршеним послом, али незадовољство грађана који свакодневно трпе муке да дођу до жељене дестинације у граду мора бити кажњена на следећим изборима. Свакодневно затварање улица, прекопавање и стални колапс у саобраћају је свакодневница и терор над грађанима Новог Сада.

Позивамо новог градоначелника који то до сад није урадио да ипак у првим недељама на овој функцији, покаже и одређене организационе способности, да изађе на терен из своје канцеларије у време саобраћајног шпица и увери се и сам како је бити обичан грађанин Новог Сада

ГрО Двери Нови Сад

Видео изјаву председника ГрО Двери Нови Сад, Иване Стојановић, поводом ове теме, можете погледати овде:

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Двери Нови Сад: Зашто градоначелник не види колапс саобраћаја у Новом Саду?

Снег је зимску службу – ЈКП „Београд пут“ и градску власт „изненадио“ у децембру и због тога је у недељу настао потпуни колапс на београдским улицама. Из тог разлога захтевамо хитну смену Зорана Радојичића и Горана Весића.

Радојичић је само дан пре снега, у суботу, на седници Штаба за ванредне ситуације рекао како је све спремно за чишћење снега. У недељу ујутру снег је градску власт ипак “изненадио“ толико да га нису очистили ни током целог дана, грађани су ишли пешке, а излазак на ауто-пут у раним јутарњим часовима је био скоро непроходан због колоне аутомобила који су проклизавали. Није био очишћен чак ни ауто-пут нити скоро иједна саобраћајница првог реда. Аутобуси су били блокирани, трамваји су стајали у низу у Булевару краља Александра, а Устаничка и многе друге улице изгледале су катаклизмично са поломљеним дрвећем, које су на крају уклањали сами грађани.

Због свега тога, Српски покрет Двери тражи под хитно одговорност и смену градоначелника Зорана Радојичића, заменика градоначелника Горана Весића, директора предузећа „Београд пут“ Ивана Тејића и директора предузећа „Путеви Србије“ Зорана Дробњака као и раскид уговора о одржавању путева на териотрији Београда са фирмом “Страбаг“ д.о.о Нови Београд и њихову одговорност. Захтевамо преиспитивање и раскид уговора са свим приватним фирмама које су до данас биле задужене за одржавање путева на читавој територији Србије, њихову одговорност и утврђивање штете коју су нанели држави и грађанима.

Сви они заједно треба да одговоре на питање зашто је одржавање путева у толикој мери дато у руке приватницима и сви они заједно морају поднети терет одговорности због неодржавања истих, не само зими већ током целе године чиме доводе у опасност све грађане.

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: