Српски Покрет Двери - Лого
Search

Двери Нови Сад: Зашто градоначелник не види колапс саобраћаја у Новом Саду?

У свим европским градовима се за радове на великим саобраћајницама користе ноћ или недеља када има најмање возила на улицама. Нажалост, у Новом Саду није тако, јер ова власт очигледно мисли да има све време овог света.

    Наиме, управо недеља, а поготово онда када је лоше време и када већина грађана остаје у својим кућама, није искоришћена да се радови на Футошком путу и прилазима ка њему са Булевара ослобођења и Булевара Европе заврше и спречи даљи саобраћајни колапс. Муке возача, али и свих грађана који на посао морају аутобусом тако ће се и поред претходне две недеље очигледно наставити. За овакву бахатост и неспособност у организацији посла мораће неко да одговара.

Власт СНС-а вероватно мисли да ће се, када се радови заврше, дичити завршеним послом, али незадовољство грађана који свакодневно трпе муке да дођу до жељене дестинације у граду мора бити кажњена на следећим изборима. Свакодневно затварање улица, прекопавање и стални колапс у саобраћају је свакодневница и терор над грађанима Новог Сада.

Позивамо новог градоначелника који то до сад није урадио да ипак у првим недељама на овој функцији, покаже и одређене организационе способности, да изађе на терен из своје канцеларије у време саобраћајног шпица и увери се и сам како је бити обичан грађанин Новог Сада

ГрО Двери Нови Сад

Видео изјаву председника ГрО Двери Нови Сад, Иване Стојановић, поводом ове теме, можете погледати овде:

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Двери Нови Сад: Зашто градоначелник не види колапс саобраћаја у Новом Саду?

Снег је зимску службу – ЈКП „Београд пут“ и градску власт „изненадио“ у децембру и због тога је у недељу настао потпуни колапс на београдским улицама. Из тог разлога захтевамо хитну смену Зорана Радојичића и Горана Весића.

Радојичић је само дан пре снега, у суботу, на седници Штаба за ванредне ситуације рекао како је све спремно за чишћење снега. У недељу ујутру снег је градску власт ипак “изненадио“ толико да га нису очистили ни током целог дана, грађани су ишли пешке, а излазак на ауто-пут у раним јутарњим часовима је био скоро непроходан због колоне аутомобила који су проклизавали. Није био очишћен чак ни ауто-пут нити скоро иједна саобраћајница првог реда. Аутобуси су били блокирани, трамваји су стајали у низу у Булевару краља Александра, а Устаничка и многе друге улице изгледале су катаклизмично са поломљеним дрвећем, које су на крају уклањали сами грађани.

Због свега тога, Српски покрет Двери тражи под хитно одговорност и смену градоначелника Зорана Радојичића, заменика градоначелника Горана Весића, директора предузећа „Београд пут“ Ивана Тејића и директора предузећа „Путеви Србије“ Зорана Дробњака као и раскид уговора о одржавању путева на териотрији Београда са фирмом “Страбаг“ д.о.о Нови Београд и њихову одговорност. Захтевамо преиспитивање и раскид уговора са свим приватним фирмама које су до данас биле задужене за одржавање путева на читавој територији Србије, њихову одговорност и утврђивање штете коју су нанели држави и грађанима.

Сви они заједно треба да одговоре на питање зашто је одржавање путева у толикој мери дато у руке приватницима и сви они заједно морају поднети терет одговорности због неодржавања истих, не само зими већ током целе године чиме доводе у опасност све грађане.

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: