Српски Покрет Двери - Лого
Search

Двери Пожаревац: Пожаревац остао без 6.000 становника за 10 година

Градски одбор Српског покрета Двери организовао је конференцију за медије испред зграде Градске управе Пожаревац о актуелним темама у Пожаревцу и Браничевском округу. 

Дејан Филиповић, члан Извршног одбора Српског покрета Двери, осврнуо се на резултате пописа који су, каже, алармантни. 

„За десет година од како је Српска напредна странка на власти 850 хиљада људи у Србији је мање. Тај тренд није заобишао ни Пожаревац који је некада био познат као град срећних и богатих људи, а сада има мање за нешто више од 6.000 људи. Цео Браничевски округ има мање 23, 5 хиљада људи у односу на 2011. годину јер нам деца овде не остају и све се мање рађају!“ 

Драган Јовић, окружни руководилац Двери за Браничевски округ и члан Главног одбора, решење овог проблема види у бољој политици и већим улагањима у инфраструктуру и привреду.

„Град би требало да се развија тако што ће се оснивати нове компаније, стране или домаће, које би запослиле и тиме спречиле одлазак младих из града”, нагласио је Јовић и додао да је поред привреде неопходно веће улагање у пољопривреду.

Дарко Ненадић, председник градске организације Двери, говорио је о ситуацији у ЈКП “Водовод и канализација” Пожаревац. По његовим речима, ово предузеће је у минусу два милиона евра, а као један од разлога наводи вишегодишњи закуп зграде у улици Воје Дулића који је коштао 11 хиљада евра месечно.

„Нема разлога да ово предузеће буде у минусу зато што град Пожаревац плаћа сваку инвестицију”, казао је Ненадић, подсећајући да су пре 18 месеци поднели кривичну пријаву и иницијативу за разрешење директора и упутили је градоначелнику, председнику Скупштине града и јавном градском правобранилаштву.

Извор: ebranicevo.com 

Видео прилог можете погледати овде:

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: