Српски Покрет Двери - Лого
Search

Двери Пријепоље: Одлука Већа да комуналне услуге буду увећане за 50 одсто и више је скандалозна и срамна

Одлука Општинског већа да комуналне услуге буду увећане за 50 одсто и више је скандалозна и срамна, поручили су на конференцији за медије представници Покрета Двери у Пријепољу. То је социјално-економски удар на џеп грађана и ако не буде воље да се одлука измени, Двери најављују и протесте.

     Противљење предлогу Одлуке, коју је Општинско веће прихватило и послало даље на одлучивање Скупштини општине, а која подразумева увећану услугу грејања за 50, воде за 37 и изношења смећа за 70 одсто, представници Покрета Двери у Пријепољу објашњавају чињеницом да су просечне плате и пензије у Пријепољу далеко испод републичког просека, а да ће нове цене бити рекордне за Србију.

Ова одлука је један социјално – економски удар на џеп просечног грађанина и грађанке Пријепоља. Апелујемо да Општинско веће ревидира ову одлуку јер ће се десити једно незадовољство и бунт грађана, који немају везе са политичким структурама већ једноставно људи неће моћи ово да исцрпе – рекао је Борко Пушкић из Покрета Двери у Пријепољу.

Предлог је да се услуга изношења смећа увећа за 70 одсто, а испод је задовољавајућег нивоа.

Често су нам контејнери препуни, често су поред њих мини депоније и често се та услуга не изврши на адекватан начин. Ми смо постали један јако прљав град, нажалост. И сви томе доприносимо, од нас грађана до локалне самоуправе која има буџет и јавно комунално предузеће које се тиме бави. Ми смо дошли у ситуацију да председник општине каже да морамо да платимо то или ће се угасити ЈКП „Лим“. Па људи! Не могу грађани да плате лош менаџмент претходних власти и трпање неких радника по канцеларијама. Имамо апсурд да у ЈКП „Лим“ имамо вишак броја радника, а да је дефицит на терену. Конференција за медије је тек први корак у реакцији на предложену одлуку.

Ми се обраћамо грађанима и позивамо их да ових дана закуцају на врата људима којима су указали поверење на последњим изборима. Да оду код сваког члана Општинског већа и да их питају Шта раде? Ја ћу се као народни посланик обратити председнику Скупштине општине Пријепоље Изудину Шантићу да присуствујем следећој седници и да причам технички и народски, а да то буде оно што није политизација или други гест.

Чланови Двери истичу да је ово огроман удар на кућни буџет грађана, нарочито јер су значајно поскупеле и основне животне намирнице, гориво, као и прибор за школу и уџбеници.

ГрО Двери Пријепоље

Извор: foruminfo.rs

Видео прилог можете погледати овде:

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Двери Пријепоље: Одлука Већа да комуналне услуге буду увећане за 50 одсто и више је скандалозна и срамна

Снег је зимску службу – ЈКП „Београд пут“ и градску власт „изненадио“ у децембру и због тога је у недељу настао потпуни колапс на београдским улицама. Из тог разлога захтевамо хитну смену Зорана Радојичића и Горана Весића.

Радојичић је само дан пре снега, у суботу, на седници Штаба за ванредне ситуације рекао како је све спремно за чишћење снега. У недељу ујутру снег је градску власт ипак “изненадио“ толико да га нису очистили ни током целог дана, грађани су ишли пешке, а излазак на ауто-пут у раним јутарњим часовима је био скоро непроходан због колоне аутомобила који су проклизавали. Није био очишћен чак ни ауто-пут нити скоро иједна саобраћајница првог реда. Аутобуси су били блокирани, трамваји су стајали у низу у Булевару краља Александра, а Устаничка и многе друге улице изгледале су катаклизмично са поломљеним дрвећем, које су на крају уклањали сами грађани.

Због свега тога, Српски покрет Двери тражи под хитно одговорност и смену градоначелника Зорана Радојичића, заменика градоначелника Горана Весића, директора предузећа „Београд пут“ Ивана Тејића и директора предузећа „Путеви Србије“ Зорана Дробњака као и раскид уговора о одржавању путева на териотрији Београда са фирмом “Страбаг“ д.о.о Нови Београд и њихову одговорност. Захтевамо преиспитивање и раскид уговора са свим приватним фирмама које су до данас биле задужене за одржавање путева на читавој територији Србије, њихову одговорност и утврђивање штете коју су нанели држави и грађанима.

Сви они заједно треба да одговоре на питање зашто је одржавање путева у толикој мери дато у руке приватницима и сви они заједно морају поднети терет одговорности због неодржавања истих, не само зими већ током целе године чиме доводе у опасност све грађане.

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: