Српски Покрет Двери - Лого

Двери Пријепоље: Одлука Већа да комуналне услуге буду увећане за 50 одсто и више је скандалозна и срамна

Одлука Општинског већа да комуналне услуге буду увећане за 50 одсто и више је скандалозна и срамна, поручили су на конференцији за медије представници Покрета Двери у Пријепољу. То је социјално-економски удар на џеп грађана и ако не буде воље да се одлука измени, Двери најављују и протесте.

     Противљење предлогу Одлуке, коју је Општинско веће прихватило и послало даље на одлучивање Скупштини општине, а која подразумева увећану услугу грејања за 50, воде за 37 и изношења смећа за 70 одсто, представници Покрета Двери у Пријепољу објашњавају чињеницом да су просечне плате и пензије у Пријепољу далеко испод републичког просека, а да ће нове цене бити рекордне за Србију.

Ова одлука је један социјално – економски удар на џеп просечног грађанина и грађанке Пријепоља. Апелујемо да Општинско веће ревидира ову одлуку јер ће се десити једно незадовољство и бунт грађана, који немају везе са политичким структурама већ једноставно људи неће моћи ово да исцрпе – рекао је Борко Пушкић из Покрета Двери у Пријепољу.

Предлог је да се услуга изношења смећа увећа за 70 одсто, а испод је задовољавајућег нивоа.

Често су нам контејнери препуни, често су поред њих мини депоније и често се та услуга не изврши на адекватан начин. Ми смо постали један јако прљав град, нажалост. И сви томе доприносимо, од нас грађана до локалне самоуправе која има буџет и јавно комунално предузеће које се тиме бави. Ми смо дошли у ситуацију да председник општине каже да морамо да платимо то или ће се угасити ЈКП „Лим“. Па људи! Не могу грађани да плате лош менаџмент претходних власти и трпање неких радника по канцеларијама. Имамо апсурд да у ЈКП „Лим“ имамо вишак броја радника, а да је дефицит на терену. Конференција за медије је тек први корак у реакцији на предложену одлуку.

Ми се обраћамо грађанима и позивамо их да ових дана закуцају на врата људима којима су указали поверење на последњим изборима. Да оду код сваког члана Општинског већа и да их питају Шта раде? Ја ћу се као народни посланик обратити председнику Скупштине општине Пријепоље Изудину Шантићу да присуствујем следећој седници и да причам технички и народски, а да то буде оно што није политизација или други гест.

Чланови Двери истичу да је ово огроман удар на кућни буџет грађана, нарочито јер су значајно поскупеле и основне животне намирнице, гориво, као и прибор за школу и уџбеници.

ГрО Двери Пријепоље

Извор: foruminfo.rs

Видео прилог можете погледати овде:

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Двери Пријепоље: Одлука Већа да комуналне услуге буду увећане за 50 одсто и више је скандалозна и срамна

Снег је зимску службу – ЈКП „Београд пут“ и градску власт „изненадио“ у децембру и због тога је у недељу настао потпуни колапс на београдским улицама. Из тог разлога захтевамо хитну смену Зорана Радојичића и Горана Весића.

Радојичић је само дан пре снега, у суботу, на седници Штаба за ванредне ситуације рекао како је све спремно за чишћење снега. У недељу ујутру снег је градску власт ипак “изненадио“ толико да га нису очистили ни током целог дана, грађани су ишли пешке, а излазак на ауто-пут у раним јутарњим часовима је био скоро непроходан због колоне аутомобила који су проклизавали. Није био очишћен чак ни ауто-пут нити скоро иједна саобраћајница првог реда. Аутобуси су били блокирани, трамваји су стајали у низу у Булевару краља Александра, а Устаничка и многе друге улице изгледале су катаклизмично са поломљеним дрвећем, које су на крају уклањали сами грађани.

Због свега тога, Српски покрет Двери тражи под хитно одговорност и смену градоначелника Зорана Радојичића, заменика градоначелника Горана Весића, директора предузећа „Београд пут“ Ивана Тејића и директора предузећа „Путеви Србије“ Зорана Дробњака као и раскид уговора о одржавању путева на териотрији Београда са фирмом “Страбаг“ д.о.о Нови Београд и њихову одговорност. Захтевамо преиспитивање и раскид уговора са свим приватним фирмама које су до данас биле задужене за одржавање путева на читавој територији Србије, њихову одговорност и утврђивање штете коју су нанели држави и грађанима.

Сви они заједно треба да одговоре на питање зашто је одржавање путева у толикој мери дато у руке приватницима и сви они заједно морају поднети терет одговорности због неодржавања истих, не само зими већ током целе године чиме доводе у опасност све грађане.

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: