Српски Покрет Двери - Лого
Search

Двери Сремска Митровица: Морају се поштовати закони!

Недавно одржан међународни фолклорни фестивал у Сремској Митровици, под називом „Срем Фолк фест“, показао је да су музика, као и очување традиције и вредности једног народа и националне заједнице, веома важни за суживот грађана разних конфесија. 

       Националне заједнице и њихова културно уметничка друштва, која функционишу и раде на просторима Републике Србије, негују своју традицију, истовремено поштујући државу у којој живе. Није прихватљиво оно што се десило на свечаној церемонији – дефилеу учесника фестивала, да се културно уметничко друштво, које је са простора Републике Србије, Хрватски културни центар „Сријем – Хрватски дом“ из Сремске Митровице, представило само једном заставом и то заставом Републике Хрватске.

Прекршен је закон о употреби заставе, јер је застава Републике Србије морала бити истакнута изнад заставе Републике Хрватске. Нико не спори потребу да се истакне застава националне заједнице, али је неопходно да ту буде и застава Републике Србије.

Надлежни органи су морали да реагују, јер нико нема право да, на перфидан начин, крши законе који важе у Републици Србији.

*Извор фото: Портал Мој град СМ 

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: