Српски Покрет Двери - Лого

Двери Сремска Митровица: Морају се поштовати закони!

Недавно одржан међународни фолклорни фестивал у Сремској Митровици, под називом „Срем Фолк фест“, показао је да су музика, као и очување традиције и вредности једног народа и националне заједнице, веома важни за суживот грађана разних конфесија. 

       Националне заједнице и њихова културно уметничка друштва, која функционишу и раде на просторима Републике Србије, негују своју традицију, истовремено поштујући државу у којој живе. Није прихватљиво оно што се десило на свечаној церемонији – дефилеу учесника фестивала, да се културно уметничко друштво, које је са простора Републике Србије, Хрватски културни центар „Сријем – Хрватски дом“ из Сремске Митровице, представило само једном заставом и то заставом Републике Хрватске.

Прекршен је закон о употреби заставе, јер је застава Републике Србије морала бити истакнута изнад заставе Републике Хрватске. Нико не спори потребу да се истакне застава националне заједнице, али је неопходно да ту буде и застава Републике Србије.

Надлежни органи су морали да реагују, јер нико нема право да, на перфидан начин, крши законе који важе у Републици Србији.

*Извор фото: Портал Мој град СМ 

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: