Српски Покрет Двери - Лого

Двери Сремска Митровица: Сремска Митровица за 10 година изгубила 6.118 становника

Први резултати пописа становништва 2022. године су погубни. Само у Војводини је 182.000 становника мање у односу на последњи попис из 2011. године. Сремска Митровица сада броји 73.822 становника, а то је за 6.118 становника мање него на претходном попису, када нас је било 79.940. Ако се настави овим темпом, за 80 година овај народ неће постојати. 

   Највећи проблем нашег друштва је процес демографског нестајања, што и потврђују подаци из последњег пописа. За 10 година изгубили смо скоро пола милиона становника у Србији. Крајње је време да се добро преиспита шта се то радило када се дошло до овако катастрофално резултата.

Сад све снаге треба усмерити на подршку младим брачни паровима и рађању, породицама са више деце, као и браковима који немају децу, а желе их. Не може се подржавати негативни систем вредности, нити ствари које су супротне породици и традиционалним вредностима нити насиље у медијима које се мора искоренити. Такође, мора се направити пореска реформу којом ће се да подржати брак, дати пореске олакшице за свако добијено дете, али и подржати мала породична предузећа. Свако министарство првенствено мора да ради за породицу. Сваки закон треба да буде не усклађен са ЕУ, већ са интересима породице у Србији, са интересима рађања и повећања наталитета. Мајке са троје и више деце треба да добију националну пензију.

Управо је то политика Српског покрета Двери. Ако се не промени демографска и пореска политика и не укину сви негативни утицаји, Србија ће нестати.

Адријана Гаврић 

Председник ГрО Двери Сремска Митровица

*Извор фотографије: Сремске вести 

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: