Српски Покрет Двери - Лого
Search

Двери Суботица: Ко о чему Бакић о Вучићу!

Садашњи градоначелник Суботице веома ретко пропусти прилику да се у свом обраћању јавности не захвали актуелном председнику државе Александру Вучићу. Захвалност је обично паушална у смислу да све што се ради, гради у граду, можемо да захвалимо Александру Вучићу! Као што је наметнута мантра ове власти највернијим гласачима, ако нема Вучића нема ни пензија. Сходно таквим ставовима градоначелника Стевана Бакића, грађане Суботице не треба да чуди да је баш он предложио да ПОЧАСНИ ГРАЂАНИН СУБОТИЦЕ за 2023. годину буде баш Александар Вучић! 

      Ако погледамо образложење одлуке, односно критеријуме за почасног грађанина, тада се јасно види да он треба да буде особа која је оставила трајно животно дело у области науке, привреде, уметности, образовања. Као и допринос развоју културног стваралаштва и чињењем која су допринела подизању угледу града Суботице у земљи и иностранству.

Предлог који је дао градоначелник Стеван Бакић не испуњава ниједан од предвиђених критеријума. Напротив, може се веома јасно са чињеницама изнети контра став – да актуелни председник државе не заслужује да буде почасни грађанин Суботице.

Резултат политике коју води и заступа предложени кандидат Александар Вучић се најбоље можда огледа у веома угроженој безбедности грађана Суботице од стране миграната. Александар Вучић и државни врх нису предузели мере да до овако угрожене безбедности не дође. Да је Александар Вучић заступао другачији приступ државе према мигрантима тада не би била угрожена безбедност грађана Суботице. Да је јасно донешена наредба да се спречи даљи улазак миграната на југу земље и да се ограничи њихово кретање унутар земље, наше суботичке шуме не би биле пуне наоружаних миграната. Да су сузбијене и похапшене криминалне банде, кријумчарске групе, грађани не би страховали за своју безбедност! Зашто Александар Вучић као председник државе није донео мере како би обезбедио суигурност и безбедност грађана, зна само он!

Много аргумената се може наћи у образложењу да Алексанадар Вучић није особа која би требала да понесе звање ПОЧАСНИ ГРАЂАНИН СУБОТИЦЕ!

Веома тешко би било наћи неку ситницу, аргумент који би нас разуверио и дао за право да је предлог градоначелника оправдан.

Грађани Суботице заслужују Почасног грађанина који је овај град задужио својим делима на корист града и грађана, а Александар Вучић сасвим сигурно то није!

ГрО Двери Суботица 

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: