Српски Покрет Двери - Лого
Search

Двери Суботица: Подршка свој деци града Суботице!

Препорука коју је Српски покрет Двери у Суботици предао 4. јула ове године изгледа да је, ипак, прихваћена за разматрање од стране врха суботичке власти. Двери у Суботици су тражиле да се изнађу финансијска средства за бесплатне вртиће, бесплатне уџбенике, ужину и превоз ђака, и то за сву децу на територији града Суботице, односно да и суботичка деца добију све оно што ће добити деца у Београду од 1. септембра ове године. 

     Градско веће Суботице је донело одлуку да родитељи деце који користе смештај у предшколским установама и вртићима не плаћају услуге смештаја, већ ће сви трошкови за 4.500 деце ићи на терет Града. Веома значајна одлука коју Двери у Суботици подржавају и поздрављају. Без обзира на то који су разлози за ову одлуку, да ли су политичке или неке друге природе, та одлука је значајна и она ће Суботицу за један корак померити према декларацији коју је 2017. године поднео Српски покрет Двери у Суботици – „Град Суботица – заштитник породице“.

Много нас корака на том путу очекује, један значајан је направљен у сфери предшколског образовања, а градску кућу очекују и многи други изазови. Ако истински желе да помогну свим родитељима у Суботици, тада је остало да се помоћ, поред предшколске деце, усмери и на школску децу. Можда су то у овом моменту превелика средства, али ако је градоначелник Стеван Бакић истакао да су финансије града стабилне и због тога је направљен позитиван искорак и средства ће бити усмерена у предшколске установе, тада остаје да се направе резови и у буџетима јавних предузећа и да се максимално смање трошкови за репрезентацију, непотребна путовања и слично, чиме би се оствариле значајне уштеде.

Такође, потребно је укинути средства којима се плаћао транспорт миграната. За до сада потрошена средства треба тражити рефундацију од Комесаријата за избеглице. Због миграната не треба да трпи нико у Суботици, а ова средстава, заједно са оним претходно уштеђеним, би омогућила куповину бесплатних уџбеника за школску децу.

Једним овако одговорним приступом према финансијама, које највећим делом долазе од грађана, створили би се услови да Град Суботица, поред бесплатног смештаја за предшколску децу, омогући и ученицима бесплатне уџбенике, ужину и превоз. Тада се не би правила дискриминација према родитељима чија су деца за коју годину старија и похађају школу. Овим потезом града, корист би имали сви грађани Суботице који имају предшколску и школску децу.

Град Суботица мора да сву децу овог града штити, без обзира којој старосној доби она припадају. 

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: