Српски Покрет Двери - Лого
Search

Двери Суботица: Распустити Градско веће Суботице!

Најновија одлука Градског већа да одобри све захтеве за поскупљењима која су предала осам јавних предузећа у најмању руку је скандалозна. То је одлука којом се показује на који начин функционише Градско веће. Просто је немогуће да се у потпуности прихвате сви захтеви јавних предузећа и то у траженим износима повећања. 

Сасвим сигурно су неоправдани захтеви који су предати од стране ЈКП Водовод и Канализација, ЈКП Чистоћа и Зеленило, ЈКП Паркинг, ЈКП Суботицатранс, ЈКП Суботичке пијаце, ЈКП Погребно!

Град Суботица је у буџету града већ додатно оптеретио грађане са повећањем основице пореза и повећањем локалних административних такси. Сваки други захтев за повећањем цена услуга јавних предузећа би морао да прође једну свеобухватну анализу и расправу од стране Скупштине Града Суботице.

Скупштина Града Суботице осим бриге за економичношћу рада јавних предузећа мора још више бринути и о све већем сиромаштву наших суграђана.

Треба под хитно да заседа Скупштина града Суботице која би одлуке Градског већа о поскупљењу цена услуга јавних предузећа ставила ван снаге.

Градско веће не би требало да има моћ да само доноси одлуке, бар не оне одлуке којима се подстиче повећање броја сиромашних грађана Суботице.

Све одлуке које се тичу економског положаја наших грађана треба да прођу Скупштину Града Суботице а Градско веће, ако функционише на овај начин, треба или укинути или распустити! 

Двери Суботица 

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: