Српски Покрет Двери - Лого
Search

Двери Суботица: Сва деца су једнако важна!

Двери су данас у Суботици предале захтев Скупштини града Суботице и градоначелнику СтевануБакићу, како би се исправила неправда према школарцима и њиховим родитељима. Тражимо да Град Суботица у свом буџету нађе могућности и средства да сви грађани и сва деца Суботице имају подршку Града. 

      Лепо је то што је Град донео одлуку да субвенционише трошкове предшколске установе. Субвенционисаће Град и ону децу која иду у приватне вртиће, ако плата родитеља не прелази 200.000 динара. Ми подржавамо такву одлуку Града, али исто тако сматрамо да су се морала наћи средства за уџбенике свих наших школараца из Суботице, у износу од 20.000 динара по ђаку.

Сва деца су деца које Град Суботица мора да препозна како своју децу!

Град Суботица субвенционише свако дете које похађа предшколску установу по 10.000 динара намесечном нивоу. То би значило да родитељи те деце добију од града 120.000 динара по једном детету на годишњем нивоу. У том случају, не видимо у чему је проблем да Град родитељима и деци, која су за коју годину старија, субвенционише уџбенике у висини од 20.000 динара годишње.

Некако та математика ове власти није баш окренута ка свим нашим грађанима. Не смемо да дозволимо да нико, па ни сама локална самоуправа, врши било какав вид дискриминације.

Град треба да нађе финансијска средства за бесплатне уџбенике, јер су сва деца, деца овог града!

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: