Српски Покрет Двери - Лого

Двери Суботица: Уређење атарских путева и сумњиво додељени послови у области јавних радова

Најновија вест о додели средстава од стране Покрајинске владе за уређење атарских путева на територији града Суботице је свакако добра вест.

    Показује, ако ништа друго, да ова власт бар мало води рачуна о прилазу пољопривредном земљишту. А шта се стварно крије иза ове и овакве доделе средстава и на то дату изјаву градоначелника Стевана Бакића да ће град Суботица поред суме од 19 милиона, које добија од Покрајинске владе, из буџета града Суботице издвојити још 27 милиона динара и то за израду атарских путева рађених методом цементне стабилизације и део атарских путева рађених посипањем камена.

Српски покрет Двери је већ у више наврата писао о бесмислу израде атарског пута методом цементне стабилизције, пре свега због трошкова извођења радова који су вишеструко већи у односу на посипање каменом, због трајности таквог пута при коришћењу тешке пољопривредне механизације, али и због тога што све упућује на то да се иза самог посла крије могућа корупција и посао намењује одређеном предузећу.

Када смо указивали на овакву појаву за време бившег градоначелника Богдана Лабана, тада је Градоначелник преко својих познаника упућивао поруку аутору овог текста да ,”Ако ми нешто није јасно око атарског пута, дођем код њега да ми он објасни”.

Нама из Српског покрета Двери у Суботици, а и мени лично, све је било јасно тада, а и сада.

Оваквим појавама у нашем граду не би требао да се бави Српски покрет Двери у Суботици, већ тужилашто, криминалистичка полиција, агенција за сузбијање корупције. Нажалост, нико од њих који су за то плаћени не ради свој посао.

Градоначелник Стеван Бакић је по свој прилици само наставио започети посао свог кума, претходног градоначелника Богдана Лабана, за чије време се предузеће о којем овде пишемо ,”Екстара Ауто Транспорт д.о.о.” из Врбаса почело појављивати на јавним набавкама на територији града Суботице, на којима углавном добијају послове као једини понуђач. Сада су те јавне набавке у вредности око милион евра на годишњем нивоу.

Већ пар година у граду одржавају атарске путеве, канале али углавном оне партије у јавним набавкама које су веће вредности. Зимско одржавање путева им је постала специјалност тако да је постало незамисливо да ту јавну набавку добије неко други у нашем граду, да ли због неспособности других предузећа (у шта сумњамо) или због чињенице да се зна како је јавна набавка њима намењена!

О спорном извођачу не пише само Српски покрет Двери већ и остале истраживачко новинске агенције које разоткривају корупцију и криминал ове власти. Садашња локална власт по свим показатељима не жели да се бори против корупције већ напротив, све упућује на то да је она иза завесе главни покретач и генератор свих сумњивих и коруптивних послова.

Да ли је та констатација тачна видеће се у разоткривању и других сумњивих јавних набавки, одлука и непријављене имовине локалних функционера!

Раденко Мартић

ГрО Двери Суботица
*Извор: сајт subotica.com

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: