Српски Покрет Двери - Лого

Двери Суботица: Власт мора да прихвати одговорност!

Расветљавањем и предочавањем истинитих података о стању Мајшанског моста, најодговорнији за његово стање су се нашли у ситуацији где су ипак морали грађанима Суботице али и медијима доставити одговор. Одговор око стања Мајшанског моста који је ЈП за Управљање путевима, урбанистичко планирање и становање и градска кућа упутила медијима је у најмању руку сраман. Ни једном речју нису споменули “ одговорност” а то мора бити кључни одговор на било које немиле или лоше одрађене послове ове али и било које друге власти. 

     Баш из тог разлога Српски покрет Двери у Суботици је упутио захтев за добијање Информације од јавног значаја Градској кући. Да нам се достави одговор са само једним питањем “Ко ће бити одговоран ако дође до непредвиђене ситуације са Мајшанским мостом?” Имајући у виду да су три студије показала да мост није у добром стању, да је носивост упитна и да је преко потребна реконструкција!

Нико није са пуном одговорношћу дао одговор на питање да ли је мост безбедан за несметано одвијање саобраћаја, као и да ли је сигуран за прелазак преко њега!? Јавна функција са собом носи и део озбиљне одговорности на коју нису изгледа навикли садашњи функционери. Навикли су они да узимају паре кроз присуство у разним надзорним и управним одборима, да се сликају приликом неких манифестација које опет финансирају грађани Суботице али ето кад треба само да покажу људскост и један принципијелан став, тада су неми.

Ова власт мора да схвати да морају да прихватају одговорност за сва дела која су направили према грађанима Суботице за време њиховог мандата. Будућа власт свако недело, злоупотребу мора да процесуира ако има елемената за то. Надамо се да се неће ништа лоше десити и да неће доћи до нежељених последица овако неодговорне али и непромишљене власти.

Очекујемо одговор надлежних, да ли су спремни да се суоче са грађанима Суботице и прихвате свако свој део одговорности!

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: