Српски Покрет Двери - Лого
Search

Двери Трстеник: Хитно зауставити терор над радницима Amphenol-а

Општински одбор Српског покрета Двери у Трстенику, након жалби више десетина грађана, бивших и садашњих радника фабрикe каблова за ауто-индустрију „Amphenol Automotive Technology“ упозорава јавност и апелује на надлежне инстутуције да под хитно испитају наводе о константном кршењу елементарних људских и радничких права у овој фабрици.

   Наиме, по наводима запослених, радници су изложени константним притисцима, високим производним нормама, а раде у нехуманим и по здравље штетним условима за човека, што озбиљно нарушава физичко и ментално здравље запослених. Неприхватљиво је такође да током боловања послодавац позива и узнемирава и малтретира запослене испитујући их и упозоравајући их на последице по њихов радни однос уколико се боловање настави. Чињеница да се константно примају нови, а отпуштају стари радници, говори довољно о условима рада у којима је чак и одлазак у тоалет строго ограничен и контролисан. Уз то, присутно је и стално вређање и тортура над радницима од стране послодавца који је од државе Србије добио огромне субвенције за свако радно место. Такође, по незваничним информацијама које поседујемо, до сада је кроз ову фирму прошло преко 1200 радника. Информације које поседујемо нам указују и на еклатантно кршење радничких и људских права, а овом приликом, као парламентарна политичка организација, тражимо од институција да ове наводе провере и у складу са важећим законима стану у заштиту радника, конкретно наших пријатеља, комшија и суграђана Трстеничана.

ОО Двери Трстеник овом приликом обавештава све запослене, не само у Фабрици каблова за ауто-индустрију „Amphenol Automotive Technology“, да ће у Дверима увек имати савезника када је у питању борба за остварење елементарних људских и радничких права.

ОО Двери Трстеник

*Извор фотографије: Reuters

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: