Српски Покрет Двери - Лого

Двери Ужице: Изађите на референдум и заокружите НЕ промени Устава

Српски покрет Двери позива грађане да изађу на референдум 16. јануара и кажу “не” променама Устава. Члан политичког савета Двери Драган Крсмановић сматра да је крајње време да се Србија пробуди из сна званог улазак у Европску унију, јер је чињеница да неће бити проширења, већ је дошло за време отрежњење и окретања себи што садашња власт не чини.

– Уместо тога власт најављује уставне промене које немају везе са променама у правосуђу Оне једино имају везе са извршавањем налога њихових правих господара који се налазе ван земље. Уколико се уведе институција промене Устава на једноставан начин сутра ће на ред доћи истополни бракови, преамбуле везане за Косово у саставу Србије и власт ће прилагодити све што треба за своју издајничку политику на штету српског народа – навео је Крсмановић на конференцији одржаној у седишту ужичког одбора странке. Двери подржавају протесте грађане против “Рио Тинта” и у њима учествују како у Београду тако и у Ужицу. Крсмановић који је пуковник у пензији додаје да је “Рио Тинто” и првокласно безбедносно питање и да је у основи то “еколошка агресија” на Србију.

– “Рио Тинто” је оголио ову власт и протестујући против “Рио Тинта” Двери протестују против једног ненародног система при чији је интерес приорите странаца у односу на наш. Оно што је започето кроз бомбардовање наставља се другим средствима како би Србија била уведена у систем потпуне контроле која се постиже политичким, економским и еколошким средствима. Доћи ће странци покуповати наше земљиште, загадити водотокове, отворити рудник и на крају ће ова земља бити неподношљива да живимо у њој. Младих ће да се одселе, а стари да умру – рекао је члан политичког савета Двери уз речи да је бедна рудна рента довољна за владавину корупцијом и људи у држави који лобирају за ову компанију. Двери сматрају да власт треба притискати, јер је систем из демократског прешао у ауторитарни. Крсмановић каже да није за радикалне мере, али када је опстанак Србије у питању ни једно средство па ни блокада саобраћаја није недозвољена.

Ружица Благојевић, члан Градског одбора Двери говорила је о аерозагађењу у граду јер гасификација није решила проблем, а мере енергетске ефикасности нису довољне што потврђује свакодневних педесет нијанси смога. Она каже да смеса чађи, прашине, дима, киселине, тешких метала јесте озбиљна претња здрављу Ужичана.

– Ваздух у Ужицу је нездрав са већом количиним загађујућих материја далеко изнад дозвољених 50 микгрограма по кубном метру. Опасније од загађења ваздуха је загађење људских душа, оних који седе у Народној скупштини и доносе противуставне одлуке, уговоре на штету грађана Србије у корист страних компанија- навела је Благојевић уз оцену да председник Србије највећи ПР страних компанија.

Драган Бабић, члан Градског одбора ужичких Двери у осврту на недавно усвојен градски буџет од 3,7 милијарди критиковао је поједине износе и то само 1,8 одсто за спорт, 1,8 одсто за енергетску ефикасност, 1,5 одсто за пољопривреду и 0,2 одсто за привреду, 0,3 одсто за паркирање…При том је рекао да толико аутомобила на улицама без паркиралишта и изостанак котларнице “Међај” о којој се говори 12 година чине да до чистог ваздуха са постојећим мерама Ужице може доћи за 50 година, сматра Бабић. Такође је критиковао квалитет изведених радова у граду и навео пример Карађорђеве улице која је рађена пре две године и већ пропада.

– Докле год су на местима у управи људи који примају плату, а не остварују зараду биће тако – навео је Бабић који је предузетник и упитао шта је озбиљно од пројеката, а да нису републичке паре локална власт у Ужицу урадила из локалног буџета осим шминкања главне улице.

Двери Ужице

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: