Српски Покрет Двери - Лого

Двери Велика Плана: Лакше паркирање или још један намет?

Грађани Велике Плане са недоумицом и неизвесношћу очекују скори почетак наплате паркирања у граду. Припреме су већ одрађене, постављени су нови саобраћајни знакови, а тротоари су ограђени стубићима. 

    Вест да ће почети наплата паркирања већина грађана је дочекала са негодовањем. Никада се у Великој Плани није наплаћивао паркинг и то је била једна од ситних и малобројних олакшица живота у Великој Плани. Поред свих поскупљења у последњих годину дана, наплата паркирања ће доћи као „шлаг на торту“ скупљем и тежем животу у Великој Плани.

Опште је познато да у градовима у којима се већ годинама наплаћује паркирање није решен проблем недовољног броја паркинг места у центру. Сви Плањани који би отишли аутом до Београда или неког другог већег града где се паркинг плаћа осећали би финансијско и психолошко оптерећење због тога. Новац који би могли да потроше на неке битније ствари, они би морали да дају за плаћање паркинга. Поред тог финансијског оптерећења морали би да воде рачуна о времену и продужетку плаћања паркинг карте како им не би била написана казна у виду доплатне карте. Након повратка у Велику Плану осетило би се олакшање бар због слободног и бесплатног паркирања.

Српски покрет Двери Велика Плана поставља питање који су прави мотиви за наплату паркирања у граду? Да ли ће то бити само упошљавање чланова владајуће странке и извлачење новца из џепова грађана?

Изражавамо озбиљну сумњу и забринутост да ће наплата паркирања у граду бити само још једна у низу одлука која ће живот у Великој Плани учинити скупљим и тежим.

ОО Двери Велика Плана 

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: