Српски Покрет Двери - Лого
Search

Двери Велика Плана: Велика Плана је све мања и сиромашнија

Недавно завршени попис становништва је показао да Велика Плана није више тако велика као пре доласка СНС-а на власт. Да се све теже живи и да већина Плањана једва саставља крај са крајем осећамо, али да нас је за 5.136 становника мање него 2011. године, смо сазнали из најновијег пописа. Пре него што је СНС дошао на власт општина Велика Плана је имала 40.902, а сада има 35.766 становника. 

    Тежак живот, немаштина, сиромаштво и велики труд и мука за голи живот су свакако утицали да доживимо ово драматично опадање броја становника. Огроман број становника општине Велика Плана се суочава са искључењем струје, блокадом рачуна, принудном наплатом, немогућношћу сервисирања кредита, дуговима и каматама, тужбама и опоменама.

Са друге стране, имамо локалну власт коју као да не занима како грађани живе и преживљавају. Поготово за оне који нису уз режим се компликује живот јер је питање где и како да раде, чак и за минималну зараду. Као да грађани који нису за ову власт не треба да једу и плаћају рачуне…као да они немају децу…као да немају душу.

Локална власт у Великој Плани је изгледа сувише заузета сопственим, унутарстраначким проблемима и односима, па не може да решава ни најосновније комуналне проблеме. Много је веома једноставних комуналних проблема који лако могу да се отклоне, али су за ову власт нерешиви све ове године.

Негативна селекција, партијско запошљавање, маргинализовање способних и паметних суграђана који се не слажу са влашћу нас доводе у ово физичко нестајање и пропадање.

Општинска Организација Двери Велика Плана је много пута протеклих година позивала локалну власт да мора да има пронаталитетну политику. Да нађу начина да подрже плањанску породицу, младе људе, опстанак сеоских домаћинстава, домаћег пољопривредног произвођача, предузетника и сељака.

Сада је последњи час да се ствари мењају. Политика Двери у Великој Плани је заустављање нестајања и пропадања. Не смемо немо посматрати како нестајемо. Морамо се изборити заједно да Велика Плана буде боље и праведније место за живот.

ОО Двери Велика Плана 

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: