Српски Покрет Двери - Лого
Search

Двери Војводина: Мигранти почели да заузимају и куће!

Група миграната је упала у насељену кућу на ободу Хајдукова и из ње је извршила напад и пуцала на нашу полицију. Да је држава предузимала одговорне мере по питању миграната, то се никада не би десило. 

       Министарство унутрашњих послова је издало саопштење, у којем је речено да није било опасности за локално становништво. Опет је изречена још једна неистина, јер је опасности по мештане Хајдукова било. Докле ће Министарство унутрашњих послова да се служи неистинама и да обмањује грађане Србије?

Једино што су могли да кажу јесте да је дошло до оружаног сукоба између миграната међусобно, а касније и полиције са њима, који се десио у Хајдукову, са смртним исходом у коме је један мигрант убијен, а два мигранта рањена.

Пуцњава је узнемирила грађане Хајдукова јер се десила на ободу села и пуком срећом нико није повређен од мештана. Једино што је смислено у овим условима је да се ограничи кретање миграната ван прихватних центара.

     

Обраћање министра полиције Братислава Гашића пре извесног времена, мештанима МЗ Макова седмица у Суботици, јесте још један израз немоћи ове власти. Наиме, Гашић је тада рекао да нас ограничавају споразуми које је потписала држава, по питању односа државе Србије према мигрантима, али није нагласио да их је потписала баш ова власт. Последица таквих споразума је и непредузимање одговорних потеза на сузбијању миграције.

Грађани Србије се са сваким новим оружаним сукобом између миграната чуде и питају како је могуће да се у једној сувереној земљи дешавају такви нивои криминалних активности, а да наша полиција делује веома благо и успавано.

Полиција би морала да се води једино интересима грађана Србије, а то је безбедност и сигурност грађана. Њихова безбедност је веома угрожена на северу АП Војводине и уколико се полиција не одлучи да врати грађанима сигурност, ситуација на терену ће бити све гора.

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: