Српски Покрет Двери - Лого
Search

Двери Врање: Град Врање неће још дуго бити град

Град Врање неће још дуго бити град. На то указују резултати најновијег пописа становништва према којима се број становника у овом граду између два пописа смањио за 8266 становника. 

    На територији града Врања, по попису из 2011. године, живело је 83524 становника, док данас тај број износи 75258 становника.

То што ћемо због овог податка, евентуално, изгубити статус града најмањи је проблем за грађане (ускоро становнике варошице). Много већи проблем је што у Врању чврсто држе власт они који су одговорни за овакву демографску катастрофу.

Српски покрет Двери сматра да су и садашња и претходна власт својом катастрофалном политиком регионалног развоја југ Србије препустили сиромаштву, неспособним и некомпетентним локалним политичарима који се богате док су грађани и југ пали у беду.

Уместо да развија и улаже у југ Србије који је брана према лажној држави Косово власт је учинила све за депопулацију и осиромашење југа Србије и Врања као његовог центра. Нема ниједног пројекта од националног значаја, деци у Врању и на југу не дају се ни бесплатни уџбеници ни новчана помоћ, а домаћи привредници и предузетници југа Србије су увек последњи на листама за доделу државне помоћи.

Поптпуно промашена политика повећања наталитета у комбинацији са катастрофалним животним стандардом и погубном стратегијом развоја привреде кроз бенифиције страним инвеститорима, довела је до тога да се Врање полако претвара у (што рече један човек) “чекаоницу за Шапранце”.

Најтрагичније је што се ништа од овога није десило изненада. На овај проблем Српски покрет Двери указује практично од свог оснивања. Двери сматрају да само примена мера економске и социјалне политике из програма ове странке, као и породична политика коју ће донети нова власт могу да југ Србије отргну из беде и безнађа.

У супротном, није тешко предвидети колико ће становника наша варошица имати у будућности. Довољно је погледати број чланова Српске напредне странке, јер на крају, ће вероватно само они остати да овде живе.

 

*Извор: infovranjske 

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: