Српски Покрет Двери - Лого
Search

Двери Зајечар: И поред три водовода, у селу Копривница код Зајечара, воде и даље нема

Представници Српског покрета Двери, Саша Илијић – члан ИО Двери и Миљан Јовановић, из градске организације Двери Зајечар, обишли су зајечарско село Копривницу и уверили се, на лицу места, да проблем у водоснабдевању овог села још увек није решен. И поред три водовода, воде у селу више нема него што има. 

       Први, сеоски водовод са два оближња извора, заједнички за три села, Копривницу, Јелашницу и Чокоњар, је искључен после преузимања од стране ЈКП „Водовод“ Зајечар. Други водовод је доведен из језера Совинац, којим је управљало ЈКП „Комуналац“ из Салаша, које је отишло у стечај пре 10 година. Трећи водовод је зајечарски градски водовод са водом из Грлишког језера, који долази до Копривнице преко села Јелашница. Због неких чудних околности, воде у Јелашници има, у Копривници нема, а села су буквално спојена.

Почетком 2021. године најављен је почетак радова на решењу овог проблема од стране ЈКП „Водовод“ Зајечар, али воде и даље нема.

Како смо чули од мештанке Копривнице, баке Мирославе, рачуни за воду редовно стижу.

Да ли је могуће да је овај проблем и даље нерешив? Да ли је могуће да градска власт не може да реши проблем водоснабдевања, а у исто време у градској Скупштини изгласа да Мишковићу, тј. „Делта аграр“-у, воду из градског водовода продаје по повлашћеној цени као техничку воду?

Српски покрет Двери позива власт у Зајечару да хитно реши овај проблем како би сви становници на територији града могли да задовоље своју основну људску потребу за водом.

Миљан Јовановић 

ГрО Двери Зајечар 

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: