Српски Покрет Двери - Лого
Search

Иницијатива Двери у Пријепољу – ђацима по 20.000 динара

Чланови општинског одбора Српског покрета Двери у Пријепољу изнели су предлог на конференцији за медије да свака породица која има децу у школи добије 20.000 динара по ђаку пред почетак нове школске године, како би изашли на крај са великим трошковима које полазак деце у школу носи са собом. 

      Поред иницијативе да сви ђаци, а не само београдски, добију бесплатне уџбенике, Двери су покренуле нову иницијативу, која би требало да допринесе смањењу исељавања из Пријепоља и родитељима олакша школовање деце.

Јасно је да се са почетком сваке нове школске године свака породица сусреће са проблемима куповине нове обуће, одеће, школског прибора и сл, сматрамо да тај удар на кућни буџет сваке породице која има школску децу може да се превазиђе на овакав један начин, Јасно је да би сваки излазак из кризе требало да почне од улагања у децу и образовање. Можда неком изгледа да је образовање скупо, али незнање је сигурно још скупље – каже Мирољуб Бјелић, члан ОО Српског покрета Двери Пријепоље.

Речено је да се држава само декларативно залаже за превазилажење проблема у просвети.

Наставници треба да ставе фокус на изградњу међуљудских односа и толеранције код деце након мајске трагедије, али како ми то да урадимо ако државно предузеће Телеком Србија издваја милион и по евра за снимање нових албума Јелене Карлеуше, а нема новца за бесплатне уџбенике и помоћ ђацима који ће почети нову школску годину – истиче члан ОО Српског покрета Двери Пријепоље Ратко Ракоњац.

Истакнуто је да се огроман новац улаже у изградњу стадиона, а да се држава не пита да ли ће имати деце и младих да на њима играју фудбал, уколико не помогну породицама са децом.

Владајућа Српска напредна странка је не прошле изборе изашла са крилатицом „За сву нашу децу“. Ово је заиста дисонантно, односно контра од свега онога о чему су причали и ми позивамо сада њих на одговорност, да лепо из републичког буџета издвоје и определе новац за сву нашу децу. Није поштено, дискриминационо је и са позиције Устава и свих наших закона да деца у Београду имају све, а да деца у унутрашњости немају ништа. Потребно је да се инвестира и од стране државе, али и општине Пријепоље, јер и она има свој буџет, и у породилишта, и у рађање деце, али и кроз ову нашу кампању за бесплатне уџбенике, бесплатне ужине и бесплатан превоз за децу, али и кроз једнократну помоћ од 20 хиљада динара – закључује народни посланик и члан ОО Српског покрета Двери Пријепоље Борко Пушкић.

Пушкић је додао да се актуелна власт није потрудила да доведе ни једног инвеститора који би отворио бар једну фабрику у Пријепољу, због чега је приметан драстичан пад у броју становника између два пописа, и то посебно младих, који напуштају Пријепоље у потрази за бољим условима за живот и рад.

 

*Извор: Форуминфо 

Целу конференцију за медије овим поводом можете погледати овде: 

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: