Српски Покрет Двери - Лого
Search

Мартић: Следи нам саобраћајни колапс у граду!

Ако је тачна изјава коју је Имре Керн дао медијима, тада грађани могу да очекују велики саобраћајни колапс у граду.

    Најава да ће се затворити подвожњак код бензинске пумпе Мол и Лидла, да би се израдио нови, без претходно урађених алтернативних саобраћајница како би се адекватно саобраћај растеретио, по нама је једна непромишљена одлука која ће нанети доста штете самом функционисању града.

Много бољи избор је да се прво уради нови Мајшански мост и квалитетно ураде сви прилазни путеви, затим реши мост код Косовске, прошири асфалтни пут у Косовској, прошири асфалт у улици Милутина Ускоковића, прошири асфалт у улици Јована Микића. Наравно до тада би се требао завршити и подвожњак код Пионира као и у Балканској улици. Са тако урађеним алтернативним путевима створили би се услови за бржи и безбеднији саобраћај, алтернативни правци би могли да прихвате већи саобраћај него што сада могу. Тек тада би требало кренути у извођење грађевинских радова на изради подвожњака код Мола и Лидла, саобраћајнице која је жила куцавица града Суботице.

Рок за извођење радова на изради подвожњака од осам до десет месеци, како је нагласио Имре Керн, није реалан. Ако имамо у виду да се радови одвијају изузетно малим интензитетом, да имамо свакодневна кашњења радова због кашњења у плаћању подизвођача од стране кинеске компаније, по сазнањима од самих подизвођача. Каснило се много и са израдом подвожњака у Балканској улици.

Да су челници из Градске куће мислили о грађанима, могли су захтевати да се у динамици извођења радова прво ураде неопходни инфраструктурни радови који ће омогућити растерећење саобраћаја па тек онда затварати саобраћајницу која је најоптерећенија у граду.

Град би морао захтевати да се омогући за саобраћај бар једна коловозна трака у току извођења радова на подвожњаку.

Интерес грађана мора бити важнији, или бар исти, као и интерес инфраструктурног објекта железнице. Неспорна је важност железнице и ове пруге која мора да се заврши што пре али уз један другачији приступ пројекту од стране челника Градске куће, све је могло да се реши и да се уз несметано извођење радова не деси саобраћајни колапс.

Грађани овој и оваквој власти нису приоритет! Јер да јесу, доносиоци одлука би били одговорнији према тим истим грађанима.

Раденко Мартић

Председник ГрО Двери Суботица

*Извор: gradsubotica.co.rs

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: