Српски Покрет Двери - Лого
Search

Мартић: Да ли је ово политика будуће Вучићеве Србије (Моја Србија)?

На упозорења Српског покрета Двери да се под хитно нешто мора учинити по питању безбедности наших грађана и да полиција покаже одговорност за своје деловање, садашња власт ништа није учинила.

    Овог 30. септембра се опет десио инцидент са оружаним обрачуном наоружаних кријумчара миграната на територији МЗ Макова Седмица у Суботици. Свакодневно се и даље крећу колоне миграната према мађарској граници. Инциденти са тучом, рањавањем, смртним исходом су сада већ постали реалност и дешавају се учестало, па чак и на дневном нивоу. Чак и саобраћајна несрећа која се десила на путу код Шантића, била је са учесницима мигрантима, од којих је један страдао. Постоји присуство полиције, али оно не одговара потребној бројности на терену. Полиција, која се нажалост са мигрантима само игра жмурке и избегава да се случајно нађе у простору унакрсне ватре, мигранте одводи до прихватних центара где више нема слободних капацитета

Несигурност која је била присутна код грађана који живе у пограничним местима је у последњих месец дана достигла свој максимум. Бројност миграната који на дневном нивоу покушавају да пређу мађарску границу и њихов број у пограничним местима је одавно требао бити сигнал за предузимање конкретних потеза на смањењу броја миграната, а не само довођења мало већег броја полиције. Нажалост, садашња власт не предузима конкретне и ефикасне мере како би заштитила државу и своје грађане, већ напротив доноси одлуке на штету грађана. Једна од тих одлука је и одлука о градњи, односно проширењу капацитета прихватног центра у Суботици.

Да ли је држава Србија одлучила да проблем великог мигрантског таласа решава тако што ће повећавати капацитете прихватних центара? Да ли се одступило од става да држава Србија има смештајних капацитета довољних за смештај 4500 миграната, који је био важећи? Ако је промењен правац политике државе према овом питању, чија је то одлука?

Проблем безбедности наших грађана не може да се реши повећањем капацитета за смештај миграната, већ само одговорном политиком која би гарантовала безбедност свим нашим грађанима, што сада није случај. Мора се донети одлука и предузети мере којима би се онемогућио илегални прелазак наше границе. То је једина права мера коју мора предузети ова власт!

Миграције које се сада дешавају немају карактеристике почетних миграција, које су делом биле прва помоћ унесрећеном становништву које бежи из подручја са ратним дејствима, спашавајући своје породице. Сада оне имају сасвим другачије карактеристике и искључиво су миграције економске природе у које су укључене криминалне групе и организације које покушавају да пребаце мигранте у Западну Европу. Имајући у виду да је геополитичка ситуација у Европи веома напета, веома лако може да се деси да мигранти који се задесе на територији Републике Србије ту и остану.

Власт треба да покаже много већу одговорност према својим грађанима, него што је сада случај. Сви они који су на било који начин уплетени у криминал који је повезан са кријумчарењем миграната, од криминалних група до наших грађана, морају знати да ће бити процесуирани, па били они чланови СНС-а, председници МЗ или „успешни приватници“ који су се обогатили под окриљем ове власти. Неће тим особама тада помоћи ни то што су своју повезаност са политиком СНС-а избрисали и прешли у неку другу органзацију, па звала се она и „Моја Србија“.

Раденко Мартић

Члан покрајинског одбора Двери за Војводину

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: