Српски Покрет Двери - Лого

Миленковић Керковић: Девастирани Ниш је и до сада био полигон за политичко полтронство у последњој фази декаденције корумпиране власти

Изјава чланице нишког одбора Социјалистичке партије Србије, у којој тражи да свака критика политике, лика и дела председника Републике Александра Вучића треба да буде криминализована и санкционисана затворском казном, иако садржајно бесмислена, а тиме потпуно небитна, јесте важна јер је пример политичког „идиотизма“ у континуираном и осмишљеном процесу „кретенизације“ Србије.

   И ова је изјава, као и она недавна, изречена у Народној скупштини којом народна посланица СНС-а тражи за Александра Вучића статус доживотног председника Србије, јасни су симптоми последње фазе у декаденцији одлазећег корумпираног и криминализованог система власти. Идолопоклонство Вођи владајуће партије, стварање илузије о његовој безгрешности и култ личности су добро познате методе политичког полтронства у трци за што боље место на некој будућој изборног листи, које у оваквом изборном систему не зависи од квалитета кандидата и његове популарности на локалу, већ само од воље носиоца изборне листе. Поред тога, ова друга изјава има и функцију обесмишљавања улоге Парламента као највише гране власти у Србији. На овај се начин, у времену пост-истине и у одсуству било каквог осећаја стида, стварала и ствара и даље актуелна политичка „ријалити“ квази-елита која се и у медијским и у скупштинским наступима такмичи искључиво у броју улизичких похвала Вођи, несувислим одговорима на аргументовану критику и величином увреда и изговорених лажи о политичким противницима.

Ова последња изјава, а коју су медији промовисали у „топ“ тему, а ауторку у „нишку политичарку“, није само пример „ријалитизације“ политичког живота, већ је и велика срамота за Ниш и југ Србије. Ниш и Нишлије добро памте још једну политички „идиотску“ иницијативу сличну овој, која је потекла такође из Ниша, деведесетих година од стране политичког колеге „нишке политичарке“, у последњим данима владавине режима СПС-а – иницијатива за кандидатуру тадашњег председника Републике Слободану Милошевићу за Нобелову награду за мир. Оба аутора – потекла у крилу партије чији је једини познати modus vivendi опстанак и саучешће у власти – су управо, од свих претходних власти, прегажени Ниш користили као полигон за своју нарцисоидну политичку амбицију и за политичко удвориштво. Због тога је ова изјава политичко срамоћење девастираног Ниша.

Срамота је и за медије, како оне плаћене милионима евра новца осиромашених Нишлија али и за оне тзв. независне медије, да своју пажњу усмеравају на небулозе, и да оваквим „силиконско-ријалити“ изјавама дају предност над узроцима пропадања југа Србије и његових грађана, над депопулацијом југа Србије, над непостојањем места за младе у клијентелистичком режиму СНС-а, као и над радом народних посланика из Ниша у српском Парламенту.

И ова изјава и све око ње је погрешно. Једино је њен циљ дубоко осмишљен. Поред импулса политичкој каријери ауторке, њен циљ је да се оваквом „кретенизацијом“ заробљеног јавног простора сакрије истина. А истина је да грађани Ниша једва преживљавају, да су цене хране и тропшкова порасле више од 50% , да у Нишу 30 хиљада људи живи без струје, да су комунална предузећа на издисају због континуиране пљачке и неспособности СНС кадрова, да власт ни у буџету за Ниш не планира ниједан значајан пројекат, да ће људи и даље гинути на прузи у центру града, да се Српска листа најпре повукла а после недељу дана поново ушла у институције лажне државе Косово, да је након пописа Албанаца за 50 хиљада више у само три општине југа Србије, а да је у четири града на југу Србије 40 хиљада људи мање.

Због свега набројаног, давати популарност оваквим изјавама је срамота и за Србију и за Ниш, срамота је и за медије, срамота је и за Нишлије, али и за све актере политичког живота.

проф. др Тамара Миленковић Керковић

Народни посланик
Председник ГрО Двери Ниш

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: