Српски Покрет Двери - Лого
Search

Миленковић Керковић: Говор мржње са нишких приватних телевизија представља страх режима од губитка власти у Нишу

Све три приватне телевизије у медијски заробљеном Нишу, ТВ Белами, Зона и Нишка ТВ, су у истом дану, у тзв. Предизборном програму 2023, емитовале срамни „документарни“ филм „Тајкунске руковети“ којим се таргетирају опозиционе странке и износе најгоре увреде и лажи о опозиционим лидерима, како националног тако и прозападног блока. Циљ овог кршења Закона о електронским медијима и свих медијских закона од стране тзв. нишких медија, који су за последњих 8 година коштали Нишлије више од 4,5 милиона евра, је стварање представе о томе да власт радикала пресвучених у СНС, која је Србију довела до економског, социјалног и националног слома, нема алтернативу.

     Током годину и по дана свог посланичког мандата у Народној скупштини Републике Србије и као проглашени најактивнији посланик са југа Србије, ниједном нисам добила позив било од које од ових телевизија да гостујем, као што за шест година ови тзв. медији нису пренели ниједно од више стотина саопштења и конференција за новинаре које сам сама или са градском организацијом Двери Ниш организовала. Ни током предизборне кампање за изборе 3. априла 2022. године, а ни током предизборне кампање за изборе који ће се одржати 17. децембра, ни ја ни било који други представник опозиционих странака није добио позив за било какво гостовање, дискусију или дебату са колегама кандидатима за народне посланике из других странака власти или опозиције. То је обавеза медија које налажу императивне норме медијских закона. Дакле, све ове телевизије, јефтино купљене од грађана Ниша чији су власници блиски режиму или попут ТВ Белами плаћени мегафон свих власти од 1996. године, суфинансиране парама сиромашних Нишлија са по 80 милиона динара годишње, не испуњавају своју законску улогу. Ово нису медији, то су тровачи јавног простора и зато ће се након промене власти у Нишу преиспитати свака додељена државна помоћ током осам година колико траје суфинансирање, а у коме су новцем грађана Ниша финансиране ове медијске фабрике лажи и говора мржње. Онолико колико је за 8 година исплаћено нишким телевизијама – Зона ТВ, Нишка ТВ и ТВ Белами могло је да буде реконструисано породилиште у Нишу, за које министарка и поред обећања поново каже да нема пара, као што су могли сви ђаци у Нишу да добију бесплатне уџбенике и да свакој нишкој породици буде исплаћено по 20.000 динара за опремање ђака за полазак у школу уочи сваког 1. септембра, за шта градоначелница тврди да нема пара.

Поред огромних пара Нишлија које ове телевизије добијају и поред тога што свој предизборни медијски програм своде на емитовање „отровних“ Информерових филмова којима се ствара слика о томе да осим СНС-а у Србији и Нишу политичка понуда не постоји и да странке и прозападне опозиције и оне окупљене у коалицију Националног окупљања или друге национално опредељене странке доносе грађанима Србије исто понуду, која је пропаст и издаја, ове телевизије ово просипање мржње према опозиционим странкама раде непрестано.

Против ТВ Белами, њеног власника Витка Радомировића и новинарке ауторке емисије „Миленино ћоше“ сам још фебруара 2023. године, поднела пријаву Регулаторним телу за електронске медије због говора мржње. Поступак је РЕМ покренуо тек 15. маја и то под притиском два масакра у којима је провала насиља на улице извела стотине хиљада људи. О окончању поступка против РТВ Белами немам никакве информације до данас.

Режим СНС-а, а и нишка власт, добро знају да су медији њихово најјаче оружје против побуне опљачканих, уцењених и сиромашних грађана, као и да ће на изборима 17. децембра Нишлије масовно рећи шта мисле и о нишкој, али и о републичкој власти СНС.

Медији који истину продају за новац из буџета Ниша нису медији. За кршење закона и неосновано обогаћење својих власника ће одговарати сви, почев од Пинка и Информера , па до ТВ Белами и ТВ Зона, сви који су ширили лажи и мржњу и цртали мете политичким противницима СНС-а и њихове погубне политике. То грађанима Ниша у своје име и у име Националног окушљања обећавам. А новац који су добили за „суфинансирање медијских садржаја“, а ти су садржаји чиста мржња и лаж, тај ће новац вратити са каматом. Тада ће бити пара и за болнице и за породилишта и за бесплатне уџбенике.

Позивам грађане Ниша да на изборе изађу масовно и покажу шта о власти СНС-а и њихових тровачких медија мисле.

проф. др Тамара Миленковић Керковић 

Потпредседник Српског покрета Двери
Кандидат за народног посланика на изборној листи Национално окупљање 

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: