Српски Покрет Двери - Лого
Search

Миленковић Керковић: Ослободили смо Ниш од СНС-а, знаћемо да сачувамо и победу!

Након избора одржаних у недељу 2. јуна, Ниш је први слободан град у Србији. Нишка опозиција распоређена на четири изборне листе – ГГ др Драган Милић“, „Бирамо Ниш-Ђорђе Станковић“, „Уједињени-Нада за Ниш-Миодраг Станковић“ и ГГ „Др Саво Манојловић-И ја сам Ниш – Крени-Промени“, остварила је прву победу од 2012. год. над режимом СНС-а и над Александром Вучићем чије је име носила изборна листа СНС-а! Нишка опозиција, за коју је гласало 53.799 Нишлија, освојила је 3332 више гласова од коалиције Српске напредне странке и од тзв. мањинске Руске странке заједно. За тзв. Руску странку, а заправо за прерушене радикале гласало је 1224 бирача у Нишу. То су чињенице.

      Пао је Ниш, пала је и нишка општина Медијана. То је први пораз режима од 2012. год. То Александар Вучић зна. То Нишлије знају. У Нишу је ПРВИ ПУТ ПАО један од најрепресивнијих режима на свету.

Након изборне ноћи и провере записника са бирачких места, Градска изборна комисија је у понедељак 3. јуна пре 11 сати утврдила да је на основу освојених гласова коалиција СНС добила 29 мандата, док је опозицији припао 31 мандат. Између 11 и 14:30 часова када је проглашено да СНС има 30 мандата, у Градску изборну комисију стигли су „специјалци“ из Београда који су донели тзв. нове записнике са девет бирачких места. Украли су. То знамо сви, то зна ГИК, то зна и Вучић. И нису украли само гласове за једног одборника, већ су голом силом која је на делу украли много више и желе да наставе да краду као што су то чинили претходних 12 година.

Знамо да у нишку опозицију гледа читав Ниш, знамо да читава Србија гледа у Ниш, знамо да у Нишу кључа и да Нишлије, а можда и цела Србија једва чека да изађе и каже шта о овој узурпаторској власти мисле. Знамо да су Нишлије бесне што су покрадени гласови осамнаестогодишњака који су гласали први пут и да су бесрамно покрадени и гласови пензионера.

Александра Вучића позивам да призна пораз. Позивам ГИК и кандидата СНС-а за градоначелника да признају пораз. Све друго супротно је здравом разуму. Александре Вучићу, признајте пораз. Ви одлично знате да сте изгубили. Одлично знате шта су Ваши кадрови од Ниша урадили. Зна се како пролазе они који се са Нишлијама играју.

Ову су победу Нишлије оствариле и нишка опозиција ће, заједно са грађанима Ниша, знати да одбрани гласове Нишлија. Представници четири нишке опозиционе групације сагласили су се да бесрамну крађу докажемо правним путем. Поднели смо захтеве ГИК за увид у читав изборни материјал. Ако ова власт и ГИК након доказа крађе које ћемо понудити јавности не признају ову БЕСРАМНУ КРАЂУ МАНДАТА И ПОБЕДУ ОПОЗИЦИЈЕ У НИШУ, позваћемо Нишлије у помоћ. А доћи ће и читава Србија у Ниш да брани изборну победу нас, Нишлија.

Јединство у борби нишке опозиције исковано у изборној борби, највећа је вредност изборне победе у Нишу и она сада ни са чим не сме да буде доведена у питање. Победили смо Александра Вучића, одбранићемо и победу заједно са Нишлијама. Када буде потребно, позваћемо у помоћ и тада ће се одазвати сви да бране слободу и победу Нишлија. До тог позива, нека и Нишлије буду стрпљиве, нека се присете свега током ових 12 година. Јер ми ћемо победу ОДБРАНИТИ.

проф. др Тамара Миленковић Керковић  

Председник ГрО Двери Ниш
Друга на листи кандидата „Бирамо Ниш“ 

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: