Српски Покрет Двери - Лого

Миленковић Керковић: Подржавам оправдане захтеве грађана Брзог Брода и тражићу измену Одлуке о постављању надземног далековода

Као народни посланик, пружам пуну подршку​ протесту и оправданим захтевима грађана Брзог Брода за​ измену одлуке о постављању надземног далековода у њиховом насељу. Већ месец и по дана локална нишка власт игнорише бунт грађана нишког насеља Брзи Брод у коме, према Студији Електромрежа Србије, треба да почне изградња далековода са надземним електричним проводницима изнад парка и дечијег игралишта.

    И струка је потврдила да пројекат који је по обичају урађен и објављен далеко од јавности, није водио рачуна о утицају на животну средину, о штетним јонизујућим зрачењима, да је било сукоба интереса и да није вођено рачуна о алтернативним решењима – подземним инсталацијама. Исти метод примењен је и прошле године за Измену ГУП и изградњу стамбених 15-спратних блокова, по лошем​ обичају нишке власти.

Грађани Брзог Брода су и раније и сада показали одговорност и бригу према свом насељу и никако не заслужују овакав однос локалне нишке власти.

Зато, као народни посланик захтевам ИЗМЕНУ ове штетне Одлуке која директно погађа становнике Брзог Брода, а против које они већ дуже време изражавају ОПРАВДАНО незадовољство.​ ​ Нико не може више да ради иза леђа грађана, а поготово против оних који брину о својим насељима.

проф. др Тамара Миленковић Керковић

Народни посланик
Потпредседник Двери

*Извор фотографије: нова.рс

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: