Српски Покрет Двери - Лого
Search

Миленковић Керковић: Подржавам оправдане захтеве грађана Брзог Брода и тражићу измену Одлуке о постављању надземног далековода

Као народни посланик, пружам пуну подршку​ протесту и оправданим захтевима грађана Брзог Брода за​ измену одлуке о постављању надземног далековода у њиховом насељу. Већ месец и по дана локална нишка власт игнорише бунт грађана нишког насеља Брзи Брод у коме, према Студији Електромрежа Србије, треба да почне изградња далековода са надземним електричним проводницима изнад парка и дечијег игралишта.

    И струка је потврдила да пројекат који је по обичају урађен и објављен далеко од јавности, није водио рачуна о утицају на животну средину, о штетним јонизујућим зрачењима, да је било сукоба интереса и да није вођено рачуна о алтернативним решењима – подземним инсталацијама. Исти метод примењен је и прошле године за Измену ГУП и изградњу стамбених 15-спратних блокова, по лошем​ обичају нишке власти.

Грађани Брзог Брода су и раније и сада показали одговорност и бригу према свом насељу и никако не заслужују овакав однос локалне нишке власти.

Зато, као народни посланик захтевам ИЗМЕНУ ове штетне Одлуке која директно погађа становнике Брзог Брода, а против које они већ дуже време изражавају ОПРАВДАНО незадовољство.​ ​ Нико не може више да ради иза леђа грађана, а поготово против оних који брину о својим насељима.

проф. др Тамара Миленковић Керковић

Народни посланик
Потпредседник Двери

*Извор фотографије: нова.рс

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: