Српски Покрет Двери - Лого
Search

Миленковић Керковић за „Данас“: Једна колона на изборима у Нишу је историјска прилика да се смени клептократска власт

„Нишка опозиција мора да учини све да се уједини у једну колону, да створи референдумску атмосферу, понуди нову политичку платформу за смену власти и нову визију развоја града“, оценила је проф. др Тамара Миленковић Керковић, иначе оштра критичарка политике градске власти. 

    Она је казала да је пред нишком опозицијом „јединствена прилика и историјска одговорност да након 12 година владавине клептократског режима смени локалну СНС власт која је у свим сферама узурпирала јавни интерес, а влада без легитимитета и са озбиљним демократским дефицитом и служи само приватном интересу једне уске клике која је себе прогласила за господаре наших живота“.

„Након еклатантних махинација на прошлим републичким и локалним изборима, о чему сведоче извештаји ОДИХР и резолуција Европског парламента, јасно је да су све очи сада упрте у Ниш, као град у коме је одавно сазрела свест о потреби промене власти и који може постати први слободан град у Србији. Због тога је неопходно да опозиција буде на нивоу објективне потребе и захтева грађана – да се ова власт смени у најкраћем року“, рекла је председница нишких Двери.

Она је оценила да се нишка власт, са „рекордно ниским рејтингом који свакодневно пада“, налази у паници, и сама свесна да више неће моћи да се одржи, чак „ни уз помоћ целог репертоара предизборних и изборних превара“.

Ипак, учиниће све да задржи своје позиције, додала је.

„Стога је потребно јединство правих опозиционих снага у Нишу, са изборним и постизборним сагласјем по питању успостављања локалне демократије, учествовања грађана у доношењу одлука, чврстим захтевима за децентрализацијом и нултом толеранцијом на корупцију“, навела је.

Опозицију у овом граду, додала је, „очекује титанска борба за спречавање како предизборне, тако и изборне крађе“.

„Чека нас озбиљан посао – контрола и сређивање бирачког списка, спречавање ’колонизације‘ Ниша увеженим гласачима, стопостотна контрола бирачких места и спречавање изборне и постизборне крађе. Пред нама је тешка борба и зато нам је потребно јединство свих истински опозиционих политичких субјеката, без калкулација, без гордости и надгорњавања. Сви стварни у овој политичкој борби треба да буду на једној страни, а сви лажни на другој“, рекла је она.

 

*Извор: Дневни лист „Данас“ 

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: