Српски Покрет Двери - Лого
Search

Ратко Ракоњац: У ишчекивању нове поплаве – или ко је надлежан?

У протекла три месеца Лим је три пута напуштао своје корито и плавио приобаље. Како то изгледа када ова планинска река подивља, на својој кожи најбоље су осетили грађани Залуга, Ивања, Бродарева и Раишњева којима је Лим поплавио домове и економске зграде и причинио велику материјалну штету. 

    Од власти смо научили да је њихов максимум када дође до елементарне непогоде да прогласе ванредно стање, дају по коју изјаву, сликају се за локалне и медије са националном фреквенцијом и да њихови страначки активисти угроженима поделе пакете помоћи, користећи буџетска средства и људску несрећу за своју личну промоцију и промоцију политичке групације којој припадају.

Грађани су и сами увидели да није само проблем у плаховитости Лима већ превасходно у нечињењу локалне самоуправе и надлежних инспекцијских служби, па су овог пута ствар узели у своје руке када су самоорганизовано спречили нелегалне грађевинске радове контроверзног пријепољског привредника, иначе одборника владајуће већине, који су претили да у неком наредном поводњу грађане изложе још већој опасности.

Од власти смо могли да добијемо само одговор да они за то „нису надлежни“ и да се чека поступање републичких органа.

Да би се пронашло одрживо решење за овај проблем потребно је да се укључи држава, пре свега Министартво пољопривреде, шумарства и водопривреде. Али по оној народној – ни мајка се детета не сети док не заплаче.

Дакле, господо из локалне самоуправе иницијатива мора да потекне од вас.

После сваке поплаве Лим за собом оставља смеће, муљ и питање: „Ко је надлежан?“

За почетак грађани од вас очекују одговор на ово питање, и појашњење за шта сте надлежни. Барем им толико дугујете.

Ратко Ракоњац 

Члан ИО Двери, координатор за западну Србију 

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: