Српски Покрет Двери - Лого

Ратко Ракоњац: У ишчекивању нове поплаве – или ко је надлежан?

У протекла три месеца Лим је три пута напуштао своје корито и плавио приобаље. Како то изгледа када ова планинска река подивља, на својој кожи најбоље су осетили грађани Залуга, Ивања, Бродарева и Раишњева којима је Лим поплавио домове и економске зграде и причинио велику материјалну штету. 

    Од власти смо научили да је њихов максимум када дође до елементарне непогоде да прогласе ванредно стање, дају по коју изјаву, сликају се за локалне и медије са националном фреквенцијом и да њихови страначки активисти угроженима поделе пакете помоћи, користећи буџетска средства и људску несрећу за своју личну промоцију и промоцију политичке групације којој припадају.

Грађани су и сами увидели да није само проблем у плаховитости Лима већ превасходно у нечињењу локалне самоуправе и надлежних инспекцијских служби, па су овог пута ствар узели у своје руке када су самоорганизовано спречили нелегалне грађевинске радове контроверзног пријепољског привредника, иначе одборника владајуће већине, који су претили да у неком наредном поводњу грађане изложе још већој опасности.

Од власти смо могли да добијемо само одговор да они за то „нису надлежни“ и да се чека поступање републичких органа.

Да би се пронашло одрживо решење за овај проблем потребно је да се укључи држава, пре свега Министартво пољопривреде, шумарства и водопривреде. Али по оној народној – ни мајка се детета не сети док не заплаче.

Дакле, господо из локалне самоуправе иницијатива мора да потекне од вас.

После сваке поплаве Лим за собом оставља смеће, муљ и питање: „Ко је надлежан?“

За почетак грађани од вас очекују одговор на ово питање, и појашњење за шта сте надлежни. Барем им толико дугујете.

Ратко Ракоњац 

Члан ИО Двери, координатор за западну Србију 

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: