Српски Покрет Двери - Лого
Search

Реакција ГрО Двери Чачак поводом изложбе у Дому културе

Градска организација Двери Чачак оштро протестује због излагања богохулних слика и слика са антихришћанским садржајима на изложби одржаној у чачанском Дому културе (однедавно по напредњачким аршинима названом Културни центар) у периоду од 24.1.-10.2.2023. године и устаје у одбрану слободе вероисповести и права на неповредивост основних хришћанских вредности као најузвишенијег вида слободе једног човека. 

    Нестручни и неодговорни локални властодршци без икаквих моралних и етичких назора заснованих на хришћанским вредностима нашег народа злоупотребљавају уметнике и уметност у необузданој потреби даљег понижавања свога народа и својих суграђана, овога пута вређајући наша верска осећања представљањем бласфемичних и скаредних слика на поменутој изложби у Дому културе претварајући је тако у манифестацију антикултуре, културног самопоништавања и то у години када Чачак треба да брани звање културне престонице Србије. У овом случају се не ради о различитим уметничким концептима или различитим естетским ставовима већ о покушају понижавања наших најузвишенијих духовних вредности које су нас и у најтежим историјским тренуцима кроз векове одржали и приближили вечности. Такође је очигледно да је за локалне напредњаке без икаквих компетенција само и једино важно да се за добру апанажу и уз благослов градоначелника Милуна Тодоровића „углаве” у некакве комисије које ће одлучивати о културним садржајима и манифестацијама без обзира на то шта се на њима излаже и да ли је у склaду са моралним или етичким вредностима.

Подсећамо исте властодршце да и Устав Републике Србије потврђује право сваког грађанина ове земље на исповедање своје вере и заштиту његовог религијског убеђења па се представљање оваквих квазиуметничких дела може сматрати и дискриминацијом.

И на крају, у намери да олакшамо свим напредњачким ботовима да се не понављају нападима да смо клерофашисти и да само слушамо тамо неке попове, али и у искреној жељи да се и сами вратите духовно моралним постулатима цитираћемо великог Немачког песника и филозофа Фридриха Шилера који о моралу каже: „Само морално изграђен човек је истински слободан”. 

ГрО Двери Чачак 

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: