Српски Покрет Двери - Лого

Реакција ГрО Двери Чачак поводом изложбе у Дому културе

Градска организација Двери Чачак оштро протестује због излагања богохулних слика и слика са антихришћанским садржајима на изложби одржаној у чачанском Дому културе (однедавно по напредњачким аршинима названом Културни центар) у периоду од 24.1.-10.2.2023. године и устаје у одбрану слободе вероисповести и права на неповредивост основних хришћанских вредности као најузвишенијег вида слободе једног човека. 

    Нестручни и неодговорни локални властодршци без икаквих моралних и етичких назора заснованих на хришћанским вредностима нашег народа злоупотребљавају уметнике и уметност у необузданој потреби даљег понижавања свога народа и својих суграђана, овога пута вређајући наша верска осећања представљањем бласфемичних и скаредних слика на поменутој изложби у Дому културе претварајући је тако у манифестацију антикултуре, културног самопоништавања и то у години када Чачак треба да брани звање културне престонице Србије. У овом случају се не ради о различитим уметничким концептима или различитим естетским ставовима већ о покушају понижавања наших најузвишенијих духовних вредности које су нас и у најтежим историјским тренуцима кроз векове одржали и приближили вечности. Такође је очигледно да је за локалне напредњаке без икаквих компетенција само и једино важно да се за добру апанажу и уз благослов градоначелника Милуна Тодоровића „углаве” у некакве комисије које ће одлучивати о културним садржајима и манифестацијама без обзира на то шта се на њима излаже и да ли је у склaду са моралним или етичким вредностима.

Подсећамо исте властодршце да и Устав Републике Србије потврђује право сваког грађанина ове земље на исповедање своје вере и заштиту његовог религијског убеђења па се представљање оваквих квазиуметничких дела може сматрати и дискриминацијом.

И на крају, у намери да олакшамо свим напредњачким ботовима да се не понављају нападима да смо клерофашисти и да само слушамо тамо неке попове, али и у искреној жељи да се и сами вратите духовно моралним постулатима цитираћемо великог Немачког песника и филозофа Фридриха Шилера који о моралу каже: „Само морално изграђен човек је истински слободан”. 

ГрО Двери Чачак 

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: