Српски Покрет Двери - Лого
Search

Саша Илијић учествовао на јавној расправи о отварању каменолома у Малом Извору

Члан Председништва Српског покрета Двери и председник Стручног савета Двери за заштиту и унапређење животне средине Саша Илијић, учествовао је на јавној расправи о плану за отварање каменолома у Малом Извору. 

    Он је том приликом образложио поднешене примедбе на План детаљне регулације и Извештај о стратешкој процени утицаја на животну стедину за зону експлоатације «Влашка», КО Мали Извор (Зајечар), и то пред комисијим за планове Градске управе Зајечар. Расправа је, због великог броја учесника, организована у сали Дома културе у Котлујевцу.

На овај план за отварање каменолома непосредно изнад насељеног места Мали Извор пристигло је преко 800 примедби. Обрађивач је на све примедбе имао исти одговор који је почињао речима «примедба није основана…», што је револтирало присутне мештане Малог Извора и подносиоце примедби. Међу њима је било узгајивача лековитог биља, сертификованих произвођача органске хране, у скорије време досељених људи у Мали Извор који су ту нашли оздрављење због здраве животне средине… Поред загађења, мештане највише брине угроженост сеоског водовода који у село долази из правца локације предвиђене за каменолом.

Српски покрет Двери ће на даље пратити дешавања у Малом Извору и борити се, као и до сада, свим законом дозвољеним средствима за очување животне средине, како овде тако и широм Србије.

Инфослужба Двери 

Видео прилог можете погледати овде:

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: