Српски Покрет Двери - Лого
Search

Снежана Анђелић: Да ли ће град Шабац помоћи пољопривредницима да санирају штету насталу услед невремена?

Прошло је скоро два дана од тренутка када је Шабац, а и целу Србију, захватило јако невреме. Нико из Градске управе се није огласио, нити објавио саопштење за јавност, па ни наш градоначелник Александар Пајић. Вероватно је имао преча посла од стања у свом граду и околним селима. 

       Градска организација Српског покрета Двери у Шапцу има неколико питања за актуелну власт. Да ли ће штета која је настала на њивама, воћњацима, у пластеницима, шталама и другим објектима, бити санирана из буџета града Шапца, имајући у виду да је из локалног буџета, „највећег у историји града, нешто више од 6 милијарди и 150 милиона динара“, за пољопривреду предвиђено мање од 2,5% ? Или ће сви трошкови пасти на леђа већ порпилично ослабљеног пољопривредника?

Пољопривредници су у јако тешком положају већ 30 година уназад, а посебно у последњих 5 година. Не зна се у којој грани пољопривреде је теже, да ли у млечном говедарству, да ли у воћарству са вишњом, малином или пластеничкој производњи где ветар уништи све за пар минута.

Зато, поручујем градоначелнику Шапца да покуша, бар за почетак, да буде човек и да разуме проблеме и ситуацију у којој се налазе грађани.

Снежана Анђелић 

ГрО Двери Шабац
Члан Савета за село и пољопривреду 

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: