Српски Покрет Двери - Лого

Снежана Анђелић: Да ли ће град Шабац помоћи пољопривредницима да санирају штету насталу услед невремена?

Прошло је скоро два дана од тренутка када је Шабац, а и целу Србију, захватило јако невреме. Нико из Градске управе се није огласио, нити објавио саопштење за јавност, па ни наш градоначелник Александар Пајић. Вероватно је имао преча посла од стања у свом граду и околним селима. 

       Градска организација Српског покрета Двери у Шапцу има неколико питања за актуелну власт. Да ли ће штета која је настала на њивама, воћњацима, у пластеницима, шталама и другим објектима, бити санирана из буџета града Шапца, имајући у виду да је из локалног буџета, „највећег у историји града, нешто више од 6 милијарди и 150 милиона динара“, за пољопривреду предвиђено мање од 2,5% ? Или ће сви трошкови пасти на леђа већ порпилично ослабљеног пољопривредника?

Пољопривредници су у јако тешком положају већ 30 година уназад, а посебно у последњих 5 година. Не зна се у којој грани пољопривреде је теже, да ли у млечном говедарству, да ли у воћарству са вишњом, малином или пластеничкој производњи где ветар уништи све за пар минута.

Зато, поручујем градоначелнику Шапца да покуша, бар за почетак, да буде човек и да разуме проблеме и ситуацију у којој се налазе грађани.

Снежана Анђелић 

ГрО Двери Шабац
Члан Савета за село и пољопривреду 

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: