Српски Покрет Двери - Лого

Стојановић: Градоначелниче, ако нећете да одговорите грађанима, одговорите свом коалиционом партнеру

Осврћући се на захтев свог коалиционог партнера у Новом Саду, Лиге социјалдемократа Војводине, да се утврди ко је на протесту 21. јула тукао грађане у Новом Саду, градоначелник Вучевић је изјавио следеће: „Какве они односе желе, ми ћемо их такве прихватити. Ако хоће да изађу из коалиције, прихватићу. Ако хоће поново да уђу, прихватићу.“

    Постављамо питање градоначелнику која је то и чија тако важна политика, а не математика како он каже, условила овакав поданички однос СНС према ЛСВ? Ко је то натерао СНС у Новом Саду да буде у коалцији са ЛСВ, јер нам то говори да СНС не води самосталну политику?

Док се њихов коалициони партнер отворено супротставља досадашњој политици СНС и званичном, до сада неутралном, ставу у сукобу у Украјини, председник ЛСВ јавно се ставља на страну Украјине и позива на убиство Владимира Путина. Лига, с друге стране, користи све бенефите од управљања јавним предузећима, а само повремено, по одређеним питањима, изиграва опозицију.

Како је овог пута ЛСВ поставила оправдано питање „ко је тукао грађане?“, нас интересује хоће ли градоначелник имати храбрости да одговори на то питање свом коалиционом партнеру, ако већ неће грађанима или ће питање остати само обичан маркетиншки потез Лиге, на шта смо се већ научили. Ако нема маркетинга, Лига би требала да убрзо раскине ову коалицију или би то требао учинити Вучевић. Трећег нема.

По свој прилици одговор на питање ко је тукао грађане Новог Сада нећемо добити, док ће чврст коалициони загрљај СНС и ЛСВ трајати све до последњег динара у јавним предузећима.

Зато, као Српски покрет Двери, захтевамо ванредне градске изборе, јер је стање у Новом Саду, по свим кључним питањима, неодрживо.

Ивана Стојановић

Председник Двери Војводине

Председник ГрО Двери Нови Сад

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: