Српски Покрет Двери - Лого

Васић: Поништити одлуку о суспензијама возача ГСП

На данашњој конференцији за медије, одржаној испред кабинета градоначелника Београда Александра Шапића, одборници Патриотског блока ДВЕРИ-ПОКС у Скупштини града Београда Радмила Васић и Божидар Павловић, изнели су захтев у коме се од Александра Шапића захтева решавање проблема у вези незаконите суспензије и претње отказима возачима ГСП-а.

    У том смислу, они су градоначелнику Београда предали захтев за решавање овог проблема у три тачке:

  1. Да поништите и/или затражите повлачење суспензије, повлачење свих дисциплинских поступака и претњи од отказа тројици возача ГСП-а који су протествовали били на протесту 14.07.2022. године и враћање ових возача на посао и њихово распоређивање на пословима на којима су и до сада радили.
  2. Да формирате посебну Комисију за испитивање пословања ГСП-а, кадровску политику и испитате начин рада и утврдите одговорност Надзорног одбора и руководства (генералног, финансијског и свих директора) и других лица у ГСП-у који су се огрешили о закон и нанели штету предузећу. Тражимо хитну смену директора предузећа: Радише Момчиловића, Дејана Крстовића и свих директора као и Надзорног одбора због уништавања предузећа. Разлога има много, а први је огроман дуг који ГСП има према добављачима и НИС-у и који су, по речима запослених, руководство ГСП-а уступили АИК банци, а заузврат ће те дугове отплаћивати грађани и остати без најбољих локација на којима се сада налазе погони овог предузећа попут Дорћола, Карабурме, итд. Сви они заједно одговорни су због стравичних махинација према Извештају државног ревизора из 2018. године, неадекватног одржавања нових аутобуса, због куповине неквалитетних аутобуса, неквалитетних резервних делова, као и све чешћих самозапаљивања аутобуса…. Одговорни су јер дозвољавају да возила излазе без исправних кочница, без исправних клима уређаја (град је платио 87.000.000 динара за сервисирање клима, оне и даље не раде у многим возилима), са испуцалим гумама, оштећеним фелнама и само захваљујући стручним возачима немамо неке веће последице и несрећне случајеве по животе путника.
  3. Тражимо да у најкраћем року примите на разговор возаче и од њих лично чујете са којим се све проблемима они директно сусрећу као и да помогнете у решавању тих проблема и стабилизацији овог предузећа.

 

Овим Захтевом желимо да помогнемо да се реше проблеми суспензије и претње отказима тројици возача и да се приступи једном законском принципу уређивања рада и пословања овог предузећа, а да сви одговорни буду смењени и санкционисани. Позивамо градоначелника да има у виду да је један од ове тројице возача самохрани отац троје малолетне деце, а да су друга двојица возача цео свој радни век провели су у ГСП и да за неколико година одлазе у пензију.

Радмила Васић

Председник градске организације Двери Београд

Видео прилог можете погледати овде:

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: