Српски Покрет Двери - Лого

Васић: Захтевамо кривичну одговорност за изгореле аутобусе у ГСП

У погону у Земуну, 29.06.2022. године, изгорео је још један градски аутобус! Пожар се догодио у ЈКП ГСП Земун, а сумња се да је возило запаљено.

    Директор тог погона је Петар Малиновић. Он је био и директор погона у Космају па је са тог руководећег места, уместо да буде и смењен и кажњен због уништавања и девастације тог погона, само пребачен у други погон где је наставио да ради исто што и до тада. То није случај само са овим директором или руководиоцем погона ГСП-а, већ се то односи на скоро све те директоре и руководиоце. Једноставно, само их пребаце на исто или чак и боље радно место у другом погону.

Директор погона ЈКП ГСП у Земуну, Петар Малиновић није одговарао ни за аутобус који је изгорео пре месец дана у истом том погону. Ко штити овог директора и ко га и даље поставља на руководећа места, иако је очигледно да је показао и нестручност и неспособност у руковођењу веома важног дела ГСП-а.

Када ће директори Градског саобраћајног предузећа, шефови, руководиоци погона и сви у ланцу због кршења закона, злоупотреба, ћутања и завере, а у циљу личне користи и уништавања јавне имовине и имовине грађана Београда бити кажњени? И не само у ГСП, већ и у приватном сектору који је задужен за јавни превоз.

Српски покрет Двери захтева кривичну одговорност за изгореле аутобусе, а ово су свакако случајеви у које се морају укључити МУП и тужилаштво.

Радмила Васић

Потпредседник Двери
Председник градске организације Двери Београд
 
*Извор фотографија: Фејсбук/Савез озбиљних синдикалаца ГСП
Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: