Српски Покрет Двери - Лого

Захтевамо адекватне казне за нападаче на Горета Јожу у Лазаревцу

Општински одбори Српског покрета Двери и Српске странке Заветници из Лазаревца најоштрије осуђују насилнички и срамни напад на грађанина и члана и спортског радника ФК Борац из Лазаревца, Горета Јожу. 

     Да Лазаревац више није безбедан град као што је некад био има, нажалост, све више показатеља. Овај град, који је увек важио за миран, толерантан и мултикултуралан град, због оваквих поступака појединаца који долазе из редова власти и СНС-а, постаје све мање оно што је некад био.

Сматрамо да би овај инцидент и учесници у њему могли да се „провуку“ испод радара јавности као уобичајено насиље у Лазаревцу, да насилничком понашању, малтретирању и наношењу повреда Горети није претходио већ један сличан инцидент са истим починиоцима!

Како су последњих једанаест година шовинизам и насиље толерисани, па чак и подстицани из самог врха власти, овакви изгреди на штету грађана Лазаревца нису неуобичајени у Лазаревцу у последњих пар година. То све говори да наратив који се преко деценије сервира са националних фреквенција као државна политика, разједа друштво и прети да Лазаревац претвори у град свеопштег насиља. Владавина најгорих довела је до тога да је постало сасвим нормално да се на улицама Лазаревца, који се некада поносио својом мултинационалношћу, различитошћу и узајамном толеранцијом, физички насрне и повреди пензионер, спортски радник и економ више спортских клубова у Лазаревцу. Подсећамо да је наш град упркос свим изазовима био и остао еталон поштовања различитости и толеранције.

Од председника општине Лазаревац Бојана Стевић захтевамо да се одмах огласи и осуди све оне који су изазвали инцидент и учествовали у њему! Општински одбори Српске странке Заветници и Српског покрета Двери из Лазаревца захтевају од надлежних органа да хитно реагују и приведу починиоце, а уједно се надамо да ће тужилац Соња Николић Вингерт донети праведну одлуку у сарадњи са главном тужитељком, с обзиром на велику узнемиреност грађана Лазаревца изазвану овим случајем.

Желимо да верујемо, да ће након утврђивања правог и чињеничног стања од стране Основног јавног тужилаштва Лазаревац Иван Маринковић и Дејан Булатовић пред судом бити адекватно санкционисани, али и да ће се ствари променити, јер је до сада напредњачка политика живела од ескалације мржње, корупције и криминала. Такође, позивамо одборника Дејана Булатовића да поднесе оставку на место одборника СНС у Скупштини општине Лазаревац, јер исти никако не може представљати и заступати било ког грађанина Лазаревца.

ОО Двери и Заветника из Лазаревца желе брз опоравак Горета Јожи, а свим члановима и управи ФК Борац, као и свим грађанима Лазаревца пружамо подршку у очувању њиховог клуба.

ОО Српски покрет Двери Лазаревац
ОО Српска странка Заветници Лазаревац 

 

*Извор фотографије: Нова.рс  

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: