Српски Покрет Двери - Лого

Апел Главног одбора Српског покрета Двери о очувању Косова и Метохије у саставу Србије

Главни одбор Српског покрета Двери сматра да се Косово и Метохија не могу сачувати у оквиру државе Србије саопштењима, празним причама и безидејним окупљањима, како власти тако и опозиције. 

     Актуелна власт већ дуже време, у договору са приштинским сепаратистима и западним центрима моћи, примењује француско-немачки споразум о признању лажне државе Косово. Опозиција нема одговор на очиту предају јужне српске покрајине од стране актуелне власти и алармантан процес исељавања Срба са КиМ. Потребна је национална реакција, стратегија и несебична жртва која ће зауставити овај противуставни процес којим се власт одриче дела наше територије.

Нико од политичких странака, биле оне парламентарне или не, као и нико од бројних патриотских удружења, не може самостално да се супротстави погубној косовској политици владајуће Српске напредне странке и њених коалиционих партнера. Зато је потребна шира сарадња свих опозиционих снага које су за одбрану и очување Косова и Метохије у саставу Србије, без обзира на идеолошке и друге политичке разлике између нас.

Главни одбор Српског покрета Двери званично позива, пре свега, парламентарне странке опозиције које су очување КиМ ставиле у први план свог политичког програма: коалицију НАДА (НДСС-ПОКС) и групу грађана „МИ-Глас из народа”, али и истакнута патриотска удружења: Покрет за одбрану КиМ и Српско национално веће са КиМ, да иницирају сарадњу свих родољубивих опозиционих политичких опција на ову тему, и то што пре, како не би било касно за Србе на КиМ. Потребно је донети заједнички план и програм деловања и мобилисати све расположиве ресурсе у функцију одбране и очувања КиМ у саставу Србије.

С обзиром на драматичност тренутка у коме се налазимо, посебно позивамо СПЦ, САНУ и студенте да се активно укључе и да се одржи велики црквено-народни сабор у циљу прављења националног фронта против предаје Косова и Метохије и масовног исељавања Срба са својих вековних огњишта.

У Чачку, 11. фебруара 2024. 

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: