Апел Главног одбора Српског покрета Двери о очувању Косова и Метохије у саставу Србије

Главни одбор Српског покрета Двери сматра да се Косово и Метохија не могу сачувати у оквиру државе Србије саопштењима, празним причама и безидејним окупљањима, како власти тако и опозиције.

Актуелна власт већ дуже време, у договору са приштинским сепаратистима и западним центрима моћи, примењује француско-немачки споразум о признању лажне државе Косово. Опозиција нема одговор на очиту предају јужне српске покрајине од стране актуелне власти и алармантан процес исељавања Срба са КиМ. Потребна је национална реакција, стратегија и несебична жртва која ће зауставити овај противуставни процес којим се власт одриче дела наше територије.

Нико од политичких странака, биле оне парламентарне или не, као и нико од бројних патриотских удружења, не може самостално да се супротстави погубној косовској политици владајуће Српске напредне странке и њених коалиционих партнера. Зато је потребна шира сарадња свих опозиционих снага које су за одбрану и очување Косова и Метохије у саставу Србије, без обзира на идеолошке и друге политичке разлике између нас.

Главни одбор Српског покрета Двери званично позива, пре свега, парламентарне странке опозиције које су очување КиМ ставиле у први план свог политичког програма: коалицију НАДА (НДСС-ПОКС) и групу грађана „МИ-Глас из народа”, али и истакнута патриотска удружења: Покрет за одбрану КиМ и Српско национално веће са КиМ, да иницирају сарадњу свих родољубивих опозиционих политичких опција на ову тему, и то што пре, како не би било касно за Србе на КиМ. Потребно је донети заједнички план и програм деловања и мобилисати све расположиве ресурсе у функцију одбране и очувања КиМ у саставу Србије.

С обзиром на драматичност тренутка у коме се налазимо, посебно позивамо СПЦ, САНУ и студенте да се активно укључе и да се одржи велики црквено-народни сабор у циљу прављења националног фронта против предаје Косова и Метохије и масовног исељавања Срба са својих вековних огњишта.

У Чачку, 11. фебруара 2024.

Share on whatsapp
Share on telegram