Српски Покрет Двери - Лого

Београд нема ниједну фабрику за прераду отпадних вода!

Београдским рекама плутају фекалије, угинуле рибе, кесе, пластика…..

Већ десет година од актуелне градске власти слушамо приче и обећања о изградњи фабрике за прераду отпадних вода, каже један од носилаца листе Патриотског блока за обнову краљевине Србије Божидар Павловић.

    Нашем главном граду, хитно је потребно, не једна, него неколико фабрика за прераду отпадних вода, упозорио је Павловић.

Изливање фекалија у Саву и Дунав еколошка је катастрофа и зато морамо заштити и сачувати наше реке, јер тако штитимо и здравље људи, рекао је Павловић. Отпадне воде у реку Саву изливају се на 116 места, а у реку Дунав на 136 места само на територији града Београда, упозорава Павловић.

„У београдске реке годишње се излије преко 190 милиона кубика отпадних вода, а ако можете да замислите, то је као 60.000 олимпијских базена или 19 милиона цистерни“, истакао је Павловић. Он је додао да је река Дунав нешто загађенија од Саве, јер се на његовим обалама налази више насељених места, индустријских и пољопривредних комплекса.

Иако Уједињене нације упозоравају да би за 30 година око 6 милијарди људи могло да живи у областима у којима нема довољно воде најмање месец дана годишње, у нашој земљи, а посебно у Београду, актуелна власти не чине ништа, како би очувала наше реке, бисере туристичке понуде престонице, здравље људи, животну средину и екосистем, рекао је Павловић. Он је подсетио да се једна пластична кеса разграђује и до хиљаду година.

Божидар Павловић

Патриотски блок – Тим за Београд

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: