Српски Покрет Двери - Лого

Београдски блок – прва објављена изборна листа за београдске изборе

Данас је у Медија центру у Београду одржана конференција за медије, а повод је био формирање и представљање Београдског блока, као прве објављене изборне листе за градске изборе у Београду, који ће бити одржани 3. априла наредне године.

На конференцији су говорили: Бошко Обрадовић – председник Српског покрета Двери, Радмила Васић – потпредседник Двери и председник градске организације Двери Београд, проф. др Душко Кузовић – председник УГ „Сви против Рио Тинта“, Владимир Гвозденовић – председник Извршног одбора Државотворног покрета Србије, Саша Варинац – представник Усправне Србије, Срђан Врцан – представник Српске монархистичке странке „Српска слога“, Бранко Иванковић – потпредседник Нове снаге Србије, Драгољуб Крстић – представник УГ „Наша Калуђерица“, Драган Стевановић – представник УГ „Слобода за Дражевац“ из Обреновца и Рајко Ранковић – из УГ „Будућност Лазаревца“.

Бошко Обрадовић: Уједињење српских родољуба у Патриотски блок дочекано је са великом пажњом и подршком у јавности и свакодневно доноси нове резултате. Једна од најважнијих новости јесте управо данашње формирање Београдског блока, као изборне листе Патриотског блока за градске изборе у Београду. Данас је овде девет политичких организација и група грађана које су решене да зауставе Весићев злочиначки подухват на уништавању Београда. Овде су и доктори наука и други врхунски стручњаци у својим областима, као и радници и сеоски домаћини, овде су представници из градских и приградских општина, овде је цео Београд који тражи спас од СНС дахија. Београдски блок као део нове власти у главном граду донеће стављање породице на прво место, подршку домаћим предузетницима и фриленсерима, еколошки патриотизам и да Београд поново засија као престоница свих Срба света.

Бошко Обрадовић – председник Српског покрета Двери

Радмила Васић: Без нових људи нема промене ни овог криминалног и корумпираног система у Београду, нема промене функционисања града Београда. СНС је град Београд преузела давне 2013.године. Од тада па све до буџета за наредну изборну годину скоро све пројекте које је предлагала тада, предлаже и данас. То су обилазница око Београда, тунел који ће спајати савску и дунавску обалу, тунел испод Топчидерског брда, мост на Ади Хуји, мост преко Саве. Све то никада нису урадили. Пред изборе 2018. године продавали су карте за метро и обећали су га за 5 година, а до данас су успели да ископају једну рупу и убаце кубик бетона као почетак радова са новим обећањем да ће га завршити до 2028. године. Нова еколошка бомба, која нам је спремљена од стране Синише Малог и Горана Весића, је спалионица комуналног отпада у Винчи, коштаће грађане Београда 1,6 милијарди евра и спаљиваће годишње 510.000 тона неселектованог комуналног отпада. Београд је ипак слободарски град и српска престоница. Вратити тај сјај значи удахнути живот овом сивилу уништеног, разрушеног и распродатог града.

Радмила Васић – потпредседник Двери и председник градске организације Двери Београд

Проф. др Душко Кузовић: Наш Београд је претоварен, разваљен, опљачкан, у хаосу. Хаос треба мање од 1% Београђана да би се богатили до граница болести. Осталих 1,6 милиона грађана то свакодневно плаћају кроз своју имовину чија вредност се свакодневно умањује. Набројаћу таксативно две групе активности којима ћемо се бавити: еколошке (загађење ваздуха, загађење вода, смањење расипања енергије, јавно зеленило, отпад, водоснабдевање) и урбанистичке (урбанистичка и грађевинска служба, планска документација, градитељско и природно наслеђе, саобраћај, грађевинска оператива).

проф. др Душко Кузовић – председник УГ „Сви против Рио Тинта“

Владимир Гвозденовић: Државотворни покрет ће на градском нивоу захтевати од републичких органа да се престане са праксом нетранспарентног и узурпаторског наметања капиталних пројеката граду без претходног јавног поступка уз учешће грађана и пре свега струке као што је то случај са већ познатим пројектом „Београд на води“ и „Београдски метро“. Посебно треба размотрити и реорганизовати систем наплате јавног градског превоза и то: укинути наплату превоза преко предузећа „Бус плус“ као нерационалног и непрактичног система наплате јавног превоза обзиром да ефекат остварене наплате не покрива трошкове ГСП-а, а да не говоримо о остваривању добити, обнови основних средстава и повећања плата запослених у ситуацији када се потреба за возачима надомешћује ангажовањем пензионера, од којих, по неки имају и више од 70 година.

Владимир Гвозденовић – председник Извршног одбора Државотворног покрета Србије

Саша Варинац: Желимо да нашим деловањем у оквиру ове коалиције задобијемо ваше поверење, а да вам за то узвратимо беспоштедном борбом за враћање поверења у институције. Јавна средства се троше кроз јавне набавке, које су уређене строгим правилима Закона о јавним набавкама. Јавна имовина се може продати, односно приватизовати само на начин прописан Законом о јавној својини и другим прописима који регулишу ту област. Основни принцип тих закона јесте да када држава (а нас сада занима град Београд) нешто купује, да то учини за што мање нашег новца а да оно што купи буде што квалитетније, док с друге стране када нешто продаје, да прода за што више новца и да итекако води рачуна коме ће продати нашу имовину. Што се тиче продаје јавне имовине, о томе још и најмање знамо, а један свеж пример јесте продаја Института „Јарослав Черни“. Због кршења закона приликом продаје Института „Јарослав Черни“, Усправна Србија и Патриотски блок траже од надлежних институција поништавање те приватизације и покретање кривичног поступка против одговорних.

Саша Варинац – представник Усправне Србије

Срђан Врцан: Београд је био град широких дрвореда, чистих и сређених паркова, уређених игралишта, са пажњом негованих и чуваних боемски четврти, улица и кафаница. Све то је криминално удружење СНС уништило кроз Горана Весића. Патриотски блок, ми из Монрахистичке странке желимо да нашем дивном граду вратимо уништену и отету душу, чувајуци његове квартове од историјског значаја као што су Дорћол, Савамала, Савски венац од бахате и неконтролисане градње. Посебно ћемо улагати у инфраструктуру наших приградских општина, као и делова периферије Београда, где не постоји канализација у 21 веку.

Срђан Врцан – представник Српске монархистичке странке „Српска слога“

Бранко Иванковић: Нова снага Србије, као покрет који је настао и чије се седиште налази у Београду, на Чукарици, снажно се залаже равномеран и одрживи развој наше престонице. Сви смо сведоци системског уништавања нашег града током протеклих година и крајње је време да се томе стане на пут. Само нови и некомпромитовани људи који искрено воле Београд могу да покрену промене које су неопходне да би наш град поново засијао пуним сјајем. Позивамо све Београђане да нам се придруже у овој борби и да заједничким снагама оживимо наш град, како би и генерације које долазе могле да уживају у свим његовим благодетима.

Бранко Иванковић – потпредседник Нове снаге Србије

Драгољуб Крстић: Да је Србија добро уређена држава као што није, ми као представници невладиних организација и удружења били бисмо стуб који помаже институцијама, указујући на проблеме са којима се грађани сусрећу и боре, а наше предлоге и сугестије, у најмању руку, би неко прочитао и позвао нас да заједно осмислимо решења у интересу свих грађана. На жалост, то се у претходних десет година није догодило ниједном. Бахата и корумпирана градска и општинска власт направила је многе проблеме. Зато је од суштинског значаја да се мобилизују све организације цивилног друштва и да заједно подржимо Српски покрет Двери јер сам сигуран да имају капацитет да поштено и честито управљају градом.

Драгољуб Крстић – представник УГ „Наша Калуђерица“

Драган Стевановић: Да ми је неко пре 10-12 година рекао да ћу се у ово доба 21. века борити за слободу мишљења, јавног говора и политичког деловања, не бих му веровао. Једини сам радник ЕПС-а, овог профила, који је премештен са електране на електрану. Тужио сам ЕПС за незаконит премештај и сада смо на суду. Истовремено, живим у Дражевцу, у градској општини Обреновац. Бавим се и пољопривредом колико могу. Стање у пољопривреди је катастрофално, а цене репроматеријала за пољопривредну производњу су отишле у небо. Основао сам УГ „Слобода за Дражевац“ – Обреновац, са жељом да се борим за слободан Дражевац, Обреновац, Београд и Србију. То желе и Двери. Препознали смо се и удружили у један патриотски блок за Београд.

Драган Стевановић – представник УГ „Слобода за Дражевац“ из Обреновца

Рајко Ранковић: Удружење грађана „Будућност Лазаревца“ је настало 2016. године, бавимо се хуманитарним радом и помажемо људима и породицама које су у тешкој ситуацији. Радник сам „Колубаре“ и могу рећи да „Колубара“ не може да ради на овај начин јер долазе необразовани кадрови, без потребних квалификација за одређена радна места. Да би се то променило, ми смо приступили Београдском блоку и позивам све своје суграђане да на изборима 3. априла дају подршку Дверима, Патриотском блоку и Бошку Обрадовићу.

Рајко Ранковић – из УГ „Будућност Лазаревца“

Инфослужба Двери

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: