Српски Покрет Двери - Лого

Билатерални сусрет Двери са бугарском партијом „Препород“ у Нишу

Делегација Српског покрета Двери, коју су чинили потпредседник покрета проф. др Тамара Миленковић Керковић и интернационални секретар др Андреј Митић, одржала је званичан билатерални сусрет са бугарском партијом „Препород“ („Вазраждане“), 26. маја, у Нишу.

    Са делегацијом партије „Препород“, коју су предводили народни посланик Ангел Георгијев и интернационални секретар Тамаш Ј. Секереш, размењена су мишљења о украјинској кризи, енергетској безбедности, могућностима економске сарадње између Србије и Бугарске, као и између Ниша и Софије.

Посебну тему представљало је обострано изражена жеља за много бољим укупним односима Србије и Бугарске, као и постављањем једне нове основе за српско-бугарско пријатељство за 21. век. Та основа има свој темељ у идеолошкој сагласности Двери и „Препорода“ као нових снага на националној и европској политичкој сцени, а које делују на темељу православне, породичне и суверене националне политике.

Партија „Препород“ има 13 посланика у бугарском парламенту и растућа је политичка снага. Изразито је проруске провенијенције, противи се санкцијама Руској Федерацији и заговара излазак Бугарске из НАТО, као и референдум по том питању.

Обе стране постигле су сагласност за конкретном даљом сарадњом и радом на утврђивању заједничких православних вредности словенске цивилизације на Балкану.

Инфослужба Двери

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: