Српски Покрет Двери - Лого

Благоје Грковић: Да млади не одлазе из Аранђеловца

Говор одборника Двери у СО Аранђеловац Благоја Грковића на конференцији за новинаре приликом представљања новоизабраних народних посланика и одборника Двери.

    Зовем се Благоје Грковић, студент сам треће године Правног факултета, председник омладине Двери у Аранђеловцу и најмлађи одборник у Скупштини општине Аранђеловац након априлских избора.

Приоритет Двери у Аранђеловцу, али и мој као одборника биће усмерен у два правца – жестока критика општинске СНС власти која је огрезла у афере, криминал и корупцију, али и давање конкретних предлога за побољшање услова живота грађана Аранђеловца.

Пре свега бих напоменуо да је СНС у Аранђеловцу за четири године изгубила 2000 гласова и 8 одборничких места, што довољно показује шта грађани Аранђеловца мисле о новом/старом председнику општине Бојану Радовићу и СНС-у. Са друге стране, Двери су, заједно са коалиционим партнером Здравом Србијом, освојиле 8% гласова Аранђеловчана и колегиница Надежда Прековић, председница општинског одбора Двери у Аранђеловцу и ја бићемо одборници Двери у аранђеловачком парламенту. Оно што ће бити мој приоритет јесте да низом предлога и конкретних решења побољшамо статус омладине и да младим људима више не буде жеља да што пре напусте Аранђеловац у потрази за послом јер у граду влада незапмћени непотизам и страначко запошљавање.

Двери у Аранђеловцу су увек биле уз своје суграђане, ма који проблем да су имали и наставићемо са том праксом, јер очигледно је да власт у решавању проблема не реагује на молбе већ искључиво на притисак. Колегиница Прековић и ја ћемо најмање једном недељно примати грађане у канцеларији Двери у Аранђеловцу како би саслушали њихове проблеме, али и предлоге и сугестије.

Благоје Грковић

Одборник Двери у СО Аранђеловац

Цео говор Благоја Грковића можете погледати овде:

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Благоје Грковић: Да млади не одлазе из Аранђеловца

Снег је зимску службу – ЈКП „Београд пут“ и градску власт „изненадио“ у децембру и због тога је у недељу настао потпуни колапс на београдским улицама. Из тог разлога захтевамо хитну смену Зорана Радојичића и Горана Весића.

Радојичић је само дан пре снега, у суботу, на седници Штаба за ванредне ситуације рекао како је све спремно за чишћење снега. У недељу ујутру снег је градску власт ипак “изненадио“ толико да га нису очистили ни током целог дана, грађани су ишли пешке, а излазак на ауто-пут у раним јутарњим часовима је био скоро непроходан због колоне аутомобила који су проклизавали. Није био очишћен чак ни ауто-пут нити скоро иједна саобраћајница првог реда. Аутобуси су били блокирани, трамваји су стајали у низу у Булевару краља Александра, а Устаничка и многе друге улице изгледале су катаклизмично са поломљеним дрвећем, које су на крају уклањали сами грађани.

Због свега тога, Српски покрет Двери тражи под хитно одговорност и смену градоначелника Зорана Радојичића, заменика градоначелника Горана Весића, директора предузећа „Београд пут“ Ивана Тејића и директора предузећа „Путеви Србије“ Зорана Дробњака као и раскид уговора о одржавању путева на териотрији Београда са фирмом “Страбаг“ д.о.о Нови Београд и њихову одговорност. Захтевамо преиспитивање и раскид уговора са свим приватним фирмама које су до данас биле задужене за одржавање путева на читавој територији Србије, њихову одговорност и утврђивање штете коју су нанели држави и грађанима.

Сви они заједно треба да одговоре на питање зашто је одржавање путева у толикој мери дато у руке приватницима и сви они заједно морају поднети терет одговорности због неодржавања истих, не само зими већ током целе године чиме доводе у опасност све грађане.

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: