Српски Покрет Двери - Лого
Search

Борко Пушкић: Докле ће власт да ћути на подривање државе?

Неопажено је у широј јавности прошла вест да су троје посланика Народне скупштине Републике Србије из редова националних мањина: Енис Имамовић и Селма Кучевић из СДА и председник Партије за демократско деловање Шаип Камбери, у друштву председника СДА Сулејмана Угљанина, посетили сепаратистичке институције лажне државе Косово у Приштини и одржали састанак са такозваним премијером Аљбином Куртијем. 

   У закључцима овог састанка наводи се да су Бошњаци и Албанци у централној Србији угрожени, да су им тобоже ускраћена права, а најспорнији међу закључцима свакако је онај који се тиче „правне симетрије и реципроцитета” којим ови народни посланици желе да мањинама које представљају обезбеде иста она права која Србија тражи за српски живаљ у својој јужној покрајини. Иако за разлику од Косова и Метохије, где се на дневном нивоу догађа по неколико системски спроведених кривичних дела угрожавања живота и застрашивања Срба, у Србији није забележен ниједан такав инцидент према националним мањинама. Иако Србија пружа суштинску и максималну заштиту свих мањинских група, ови народни посланици са намером иницирају и учествују у састанцима чији је циљ удруживање ради очигледне антидржавне делатности.

На ове радње и изјаве оних који су заклетву приликом избора за народне посланике положили на Уставу Републике Србије, власт реагује тако што игнорише њихово антидржавно деловање које је до сада углавном било карактеристично за невладин сектор финансиран од стране западног фактора. С тим у вези, овај састанак још више добија на значају јер се деловање против интереса државе Србије сада чини од стране представника једне државне институције, тачније народних посланика. Чињеница да ови народни посланици припадају политичкој групацији СДА са којом владајућа Српска напредна странка има споразум о сарадњи улива драматично неповерење грађана у способност државе да заштити виталне националне интересе.

Српски покрет Двери оштро осуђује овакво угрожавање унутрашње безбедности земље и апелује на државне органе да у складу са Уставом и Кривичним закоником адекватно реагују и спрече било какав вид удруживања антидржавних елемената са циљем угрожавања територијалног интегритета и суверенитета Републике Србије, као и било каквог другог изазивања националних нетрпељивости.

Борко Пушкић 

Народни посланик
Члан скупштинског Одбора за одбрану и унутрашње послове

*Извор насловне фотографије: Друштвене мреже 

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: