Српски Покрет Двери - Лого

Борко Пушкић: Држава хитно да укључи Русију у преговоре око КиМ

Са позиције парламентарне политичке организације, Српски покрет Двери позива актуелни режим да под хитно иницира укључивање Руске Федерације у преговоре који се у међународној заједници воде на тему Косова и Метохије. 

      Једино на тај начин могу се заштити међународно право и интереси Срба и Србије, јер се свако друго решење показало као међународна превара колективног запада, слична оној која се налазила у позадини Минских споразума. Већа улога Руске Федерације, која је у више наврата дала јасан сигнал Србији да очекује наш позив за укључивање у преговоре, представљала би кључни моменат у одбрани територијалног интегритета Србије, њеног Устава, али и међународног права у целини. Лицемерје НАТО земаља, које након окупације Косова и Метохије 1999. године и погрома на свему што је српско 2004. године, се градило кроз разне фазе, почевши од Бриселског и Вашингтонског споразума, преко „фус нота“ и преноса надлежности енергетског система, затим инсталације седам војно полицијских база, док своју кулминацију доживљава сада, испостављањем ултиматума са еуфемистичким називом француско-немачки план, који за циљ једино има заокруживање државности лажне државе Косово.

Двери истичу да само учешћем Русије у преговорима Србија има маневарски простор да поништи све досадашње штетне споразуме и да одмах и у целости одбаци ултимативни НАТО план. Наглашавамо да је за остваривање овог плана довољна само воља државе Србије да преговоре о КиМ истргне из канџи Европске уније и врати их тамо где им је и место, у Савет безбедности Уједињених нација, у коме ће улога Русије у решавању овог питања бити кључна и свакако у складу са интересима државе Србије.

Осврћући се на своју уобичајну стратегију, којом на све начине иницира поделе у српском друштву јер само на основу тих подела може опстати његов ауторитативни антиуставни статус, председник Републике Србије нескривено показује спремност да се чак и кршењем Устава сопствене државе и капитулацијом додвори западним менторима који су га и довели на власт и од чије воље зависи и његов опстанак на власти. У прилог томе говори чињеница да је његова пропагандна машинерија усмерила све своје ресурсе управо на онај део јавног мњења и њихове представнике оличене у државотворној опозицији, таргетирајући нас узрочницима тобожње будуће изолације и нестабилности.

Јасно је да Александар Вучић константно губи поверење грађана централне Србије, али и Срба са обе стране Ибра који, чувајући како себе тако и Србију на Космету, одбацују поменути споразум јер их исти оставља на милост и немилост НАТО-сепаратистичким властима у Приштини.

Истичемо да је паралелно са нападима на противнике француско-немачког ултиматума у току и медијска припрема јавног мњења за прихватање капитулације коју здушно подржава Драган Ђилас и његова странка, а све под плаштом пута у Европску унију у чијем ћемо се загрљају, по речима ових европејаца, наћи колико већ 2030. године. Ова теза ССП-а тачна је исто колико и теза да ће нас због Косова и Метохије напустити страни инвеститори који притом ни у другој години рата који се још увек води на украјинском фронту, због сопствених интереса, нису напустили ни саму Русију.

Као опасну интенцију Александра Вучића, његових пиона из власти и лажне такозване грађанске опозиције, примећујемо и све чешће наводе којима се тобоже истовремено бусају у груди досадашњим неувођењем санкција Руској Федерацији, али притом и истичу спремност да то учине ако нас околности на то приморају. На овај начин, Александар Вучић би уз подршку дела тзв. грађанске опозиције закуцао и последњи ексер независности државе Србије, што грађани сигурно неће дозволити и чему ће се државотворна опозиција, као и сви политички елементи унутар и ван институција нашег друштва, оштро супротставити.

На крају овог текста додајем и један, на ову ситуацију апсолутно примењив, цитат владике Његоша:

„Вук на овцу своје право има,
ка тирјанин на слаба човјека.
Ал’ тирјанству стати ногом за врат,
довести га ка познанију права, то је људска дужност најсветија.“

Борко Пушкић 

Народни посланик
Члан скупштинског Одбора за одбрану и унутрашње послове 

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: