Српски Покрет Двери - Лого

Борко Пушкић на слави 63. падобранске бригаде и у посети Команди копнене војске Србије

Народни посланик Српског покрета Двери Борко Пушкић, као члан делегације скупштинског Одбора за одбрану и унутрашње послове, присуствовао је јуче, 14. октобра, обележавању славе и Дана 63. падобранске бригаде у Нишу.

      Том приликом, Пушкић се сусрео и разговарао са командантом 63. падобранске бригаде, бригадним генералом Ненадом Јонићем и обишао спомен собу 63. падобранске бригаде. Такође, током боравка у Нишу, Пушкић је посетио и Центар за обуку копнене војске, где је делегацију дочекало преко десет официра Војске Србије на челу са командантом Копнене војске генерал-потпуковником Милосавом Симовићем. У разговору са генералом Симовићем, чланови делегације су изразили жељу да чланови скупштинског Одбора за одбрану и унутрашње послове посете Копнену зону безбедности на југу Србије.

Приликом разговора са генералима Симовићем и Јонићем, делегација овог скупштинског одбора им је упутила и позив за учешће у јавној расправи о враћању редовног служења војног рока, које би требало бити одржано у новембру.

Такође, Борко Пушкић је истакао да нам је потребно државно јединство око Косова и Метохије и изјавио следеће: „Изузетно нам је задовољство да присуствујемо обележавању двадесетогодишњице обнове 63. падобранске бригаде, која је неправедним чином била запостављена и суспендована. Данас обележавано и 80 година од како је она први пут успостављена, са потпоручником Чедомиром Вранићем на челу. Јако је важно напоменути да је потребно веће разумевање и инвестирање у нашу војску и њихове плате. Попуњеност резервног састава је 75%. Ми као Српски покрет Двери се залажемо и заступаћемо, као и до сада, да се врати редовно служење војног рока, јер је јака војска један од стубова јаке и озбиљне државе. Када су Срби имали угледну и јаку војску имали смо и мирну државу и мирне границе. Када је извршена агресија 1999. године од стране НАТО агресора, процес под покровитељством ЕУ и Запада је имао агенду да понизи српску војску, а касније да је преведе на цивилни систем служења и да је угаси. Дошло је време да се врати достојанство и углед српске војске. Испред Српског покрета Двери предао сам Народној скупштини Декларацију о војсци Србије, где тражимо да се врати редовно служење војног рока, као и оспособљавање, али ни то није довољно. Конкретно, 63. падобранској бригади потребно је дати више средстава. Апсурдно је да наша елитна бригада нема базен и своју стрељану. Урађен је пројекат, али нема реализације. Велики број запослених у Војци Србије нема сталан уговор. 63. падобранској бригади потребно је више дронова, беспилотних летелица, падобрана, техничких средстава и опремљености. Ми не сумњамо у нашу војску, њихову оспособљеност, морални моменат, квалитет и посвећеност послу. Они су увек били први на бранику и нека их Пресвета Богородица чува, а они ће чувати Србију. Желимо им срећну крсну славу и чисто и мирно небо и облаке.“

Инфослужба Двери

Изјаву Борка Пушкића можете погледати овде:

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: