Српски Покрет Двери - Лого

Борко Пушкић посетио Војску Србије у Копненој зони (безбедности)

Председник Извршног одбора и потпредседник Српског покрета Двери Борко Пушкић је, као члан Одбора за одбрану и унутрашње послове Народне скупштине Републике Србије, посетио јединице Војске Србије у Рашки и Копненој зони безбедности. Посета је реализована у оквиру редовних активности поменутог одбора Народне скупштине, који у оквиру свог делокруга, између осталог, разматра и питања у вези са остваривањем парламентарне контроле Војске Србије и одбрамбеног система и безбедоносних капацитета. 

      Народни посланици су из Београда до касарне „Стефан Немања“ у Рашкој превезени хеликоптером Војске Србије, док су у самој касарни упознати са начином обезбеђења административне линије са АП КиМ и контроле Копнене зоне безбедности. 

У бази „Рудница“, чланови Одбора за безбедност и унутрашње послове су упознати са активностима у самој бази и начином извршења задатака, а такође им је предочена актуелна безбедносна ситуација у делу одговорности базе. База обухвата око 200 квадратних километара, а основни задаци су спречавање преласка административне линије на недозвољеним местима и спречавање појединачних или колективних екстремистичких активности. Припадници Војске Србије наведене задатке остварују свакодневним упућивањем дневних и ноћних пешачких и комбинованих патрола, изласком на административну линију и контролом зоне безбедности по дубини, као и формирањем осматрачких места и заседа.

Током обиласка јединица Војске Србије, од стране заменика начелника Генералштаба генерала-потпуковника Желимира Глишовића, заменика комаданта копнене Војске Србије генерал-мајора Слађана Стаменковића и комаданта Друге Бригаде копнене Војске Србије бригадног генерала Синише Сташевића, народни посланик Пушкић се упознао са изазовима, ризицима, актуелном безбедносном ситуацијом и начином обезбеђења административне линије према српској јужној Аутономној Покрајини Косову и Метохији, а био је у прилици и да разговара са војницима и старешинама Друге бригаде копнене војске који задатке извршавају у бази „Рудница“.

Један од повода да се баш ових дана реализује ова посета јесте и то што је на Петровдан обележен „Дан Друге бригаде“.

 

Изјаву Борка Пушкића дату овом приликом можете погледати овде: 

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: