Српски Покрет Двери - Лого
Search

Борко Пушкић посетио Војску Србије у Копненој зони (безбедности)

Председник Извршног одбора и потпредседник Српског покрета Двери Борко Пушкић је, као члан Одбора за одбрану и унутрашње послове Народне скупштине Републике Србије, посетио јединице Војске Србије у Рашки и Копненој зони безбедности. Посета је реализована у оквиру редовних активности поменутог одбора Народне скупштине, који у оквиру свог делокруга, између осталог, разматра и питања у вези са остваривањем парламентарне контроле Војске Србије и одбрамбеног система и безбедоносних капацитета. 

      Народни посланици су из Београда до касарне „Стефан Немања“ у Рашкој превезени хеликоптером Војске Србије, док су у самој касарни упознати са начином обезбеђења административне линије са АП КиМ и контроле Копнене зоне безбедности. 

У бази „Рудница“, чланови Одбора за безбедност и унутрашње послове су упознати са активностима у самој бази и начином извршења задатака, а такође им је предочена актуелна безбедносна ситуација у делу одговорности базе. База обухвата око 200 квадратних километара, а основни задаци су спречавање преласка административне линије на недозвољеним местима и спречавање појединачних или колективних екстремистичких активности. Припадници Војске Србије наведене задатке остварују свакодневним упућивањем дневних и ноћних пешачких и комбинованих патрола, изласком на административну линију и контролом зоне безбедности по дубини, као и формирањем осматрачких места и заседа.

Током обиласка јединица Војске Србије, од стране заменика начелника Генералштаба генерала-потпуковника Желимира Глишовића, заменика комаданта копнене Војске Србије генерал-мајора Слађана Стаменковића и комаданта Друге Бригаде копнене Војске Србије бригадног генерала Синише Сташевића, народни посланик Пушкић се упознао са изазовима, ризицима, актуелном безбедносном ситуацијом и начином обезбеђења административне линије према српској јужној Аутономној Покрајини Косову и Метохији, а био је у прилици и да разговара са војницима и старешинама Друге бригаде копнене војске који задатке извршавају у бази „Рудница“.

Један од повода да се баш ових дана реализује ова посета јесте и то што је на Петровдан обележен „Дан Друге бригаде“.

 

Изјаву Борка Пушкића дату овом приликом можете погледати овде: 

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: