Борко Пушкић тражи одговорност Горана Весића и руководства „Ер Србије“ због отказаних летова

Народни посланик покрета Двери Борко Пушкић затражио је одговорност руководства авиокомпаније „Ер Србија“ (Air Serbia) и министра за грађевинарство, саобраћај и инфраструктуру Горана Весића због великог броја отказаних летова те компаније.

Пушкић је навео да је протеклог викенда више стотина хиљада грађана имало проблема због отказивања летова преко те компаније, пренеле су Двери.

„Ер Србија“ је скоро увела 43 лета без икакве студије изводљивости, без оправданости и потребе за том, неком новом траншом летова“, казао је он.

Према његовим речима, отказивање летова је последица „недомаћинског и бахатог“ вођења те компаније, која је некад била на европском и светском нивоу.

„То се дешава зато што смо имали јако лоше министре за саобраћај и руковођење Владе Србије и ми данас тражимо одговорност министра саобраћаја, директора „Ер Србије“ и свих руководећих органа који су одговорни у овом ланцу“, рекао је Пушкић.

Он је навео да у флоти „Ер Србије“ нема ниједног авиона у власништву те компаније и да их све изнајмљује, а да је некадашњи „ЈАТ“ имао 70 одсто флоте.

Пушкић је навео и да су представници Двери причали с амбасадором Белорусије у Србији, који их је замолио да ургирају да једини лет „Ер Србије“ који иде ка Мосвки, има слетање и у Минску, јер нема ниједне директне линије са Белорусијом.

„Имамо озбиљан проблем и то морамо да решимо. Срамота је да имамо само један лет “Ер Србије“ који је шесторазредног ранга и квалитета услуге за Москву, а имамо потребу за 10 летова дневно“, рекао је Пушкић и додао да повратна карта за Москву кошта 1.100 евра, а то је лет од три сата и с обиласцима, због рата у Украјини.

*Извор: Бета