Српски Покрет Двери - Лого
Search

Бошко Обрадовић: Ако потпишемо француско-немачки предлог о КиМ, постаћемо прва држава на свету која се у миру одрекла дела своје територије

На данашњој конференцији за медије, одржаној испред зграде Председништва Србије, говорили су: Милош Јовановић, председник Новог ДСС, Милица Ђурђевић Стаменковски, председник Српске странке Заветници, Бошко Обрадовић, председник Српског покрета Двери, Душан Радосављевић, заменик председника ПОКС, проф. др Слободан Самараџић, испред Покрета за одбрану КиМ, Драгомир Анђелковић, политички аналитичар и Стефан Симоновић, студент, испред организације „Српска омладина за Космет“. 

Бошко Обрадовић: Није питање какве ће последице наступити за Србију ако не потпишемо француско-немачки предлог о КиМ, већ какве ће последице наступити ако га потпишемо и прихватимо улазак лажне државе Косово у међународне организације, а пре свега УН. Постаћемо прва држава на свету која се у миру одрекла дела своје државне територије. Такође, није питање шта је решење за КиМ већ шта није решење за КиМ, а решење није и не може бити кршење Устава Србије и Резолуције 12 44 СБ УН који кажу да је КиМ саставни део Србије. Западним уценама нема краја, чак и када би се нашао неко међу Србима да потпише издају КиМ, већ сутрадан би нам испоручили нове ултиматуме са Запада – да уведемо санкције Русији или да се одрекнемо Рашке области. А што се тиче економских аргумената — па управо наше највеће материјално богатство налази се на КиМ и превазилази сва наша укупна природна и привредна богатства у осталом делу Србије.

Зато смо данас овде да покажемо национално јединство у одбијању новог западног ултиматума који од нас тражи да се одрекнемо наше Свете Земље. 

Преко 80% грађана Србије противи се уласку у ЕУ ако је услов одрицање од КиМ и зато позивамо све патриотске парламентарне и ванпарламентарне политичке странке, удружења грађана и истакнуте јавне личности на окупљање у одбрану и очување КиМ у саставу Србије. Овај координациони штаб који је данас пред вама и који смо назвали НЕ КАПИТУЛАЦИЈИ! само је почетак стварања једног ширег националног фронта против издаје Косова и Метохије.

Бошко Обрадовић

Народни посланик
Председник Двери 

Целу конференцију за медије овим поводом можете погледати овде: 

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: