Српски Покрет Двери - Лого

Бошко Обрадовић: Ана Брнабић да данас поднесе оставку или предложи новог министра просвете

Сутра истиче законски рок да председник Владе у неформалној оставци Ана Брнабић предложи Народној скупштини кандидата за новог министра просвете. Уколико она то уради, то ће бити најбољи доказ да је најава њене оставке и ванредних избора била само медијско фолирање и замајавање грађана. 

     Друга опција је да Ана Брнабић данас и званично поднесе оставку и да дође до преговора између власти и опозиције у Народној скупштини о прелазној Влади у наредних 6-12 месеци. У истом пакету би се договорило и које изборе имамо и у којим терминима у наредних годину дана. То је једино разумно, мирно и демократско решење актуелне политичке кризе.

У супротном, ако Ана Брнабић упркос јавном обећању данас не поднесе оставку већ предложи новог министра просвете, ако Вучић већ месец дана не прихвата захтеве са свенародних протеста против насиља и власти, онда је једини исправан потез опозиције захтев за Вучићевом оставком. То је иначе и једино што се скандира на свим протестима — Вучићу, одлази! Ако нећемо вечите шетње и да остане све исто, онда нам остаје да позовемо све незадовољне актуелном влашћу за Београд и да се не разилазимо док власт не падне. Уколико се народ не разиђе са београдских улица неколико дана — власт ће пасти. Уколико се разиђемо — власт треба и да остане. Ово је испит за све нас, не само за опозицију већ и за све грађане Србије — да ли смо спремни за промену не само ове корумпиране и недемократске власти већ и комплетног наопаког система вредности и политичког система уопште. Сигуран сам да грађани нису на улицама да Вучић оде а да све остане исто, већ да су на протестима да би се овде све променило из корена и у суштини, да би се променио систем, а то могу обезбедити само нови и некомпромитовани људи који никада до сада нису били на власти.

Бошко Обрадовић

Народни посланик
Председник Двери

*Извор фото (Ана Брнабић): Влада Републике Србије 

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: