Бошко Обрадовић: Ана Брнабић у Берлину признала Косово као независну државу

Јучерашњи боравак Ане Брнабић у Берлину оголио је смисао њеног трећег мандата на челу Владе Србије. Њена функција ће бити да уместо председника Вучића потписује штетне међународне споразуме који су супротни нашим националним и државним интересима.

Јуче су потписана три таква споразума са шефовима влада четири балканске државе и једном лажном државом – Косово, чиме је Ана Брнабић јавно признала независност тзв. Косова због чега треба кривично да одговара. Карактеристично је да је председник Републике толико пута до сада кршио дипломатске протоколе и као председник ишао на међународне састанке премијера, али је овога пута избегао да оде у Берлин и препустио Ани Брнабић да потпише ове скандалозне и слободно можемо рећи издајничке споразуме.

Посебно је питање када смо у Народној скупштини имали расправу о Отвореном Балкану и другим сличним пројектима које гура ова власт по сваку цену и мимо воље народа? Када су грађани Србије на изборима или референдуму гласали за уједињење са Албанијом? И да ли ће Ана Брнабић наставити овим берлинским путем и послужити за стављање потписа на дефинитивно признање лажне државе Косово по француско-немачком предлогу или увођење санкција Русији на основу притисака из Брисела, док ће председник Републике који ју је три пута предложио за мандатара Владе остати по страни како би кривицу могао да пребаци на другога?

Бошко Обрадовић

Народни посланик